1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Danimarka'dan Kuzey Akım 2’ye onay

Danimarka'dan Kuzey Akım 2’ye onay

Danimarka, Rus doğalgazını Almanya üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı’nın deniz alanlarından geçmesine izin verdi.

Danimarka'dan Kuzey Akım 2’ye onay

Enerji Günlüğü - Danimarka, Rus doğalgazını Almanya üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı’nın deniz alanlarından geçmesine izin verdi.

Danimarka Enerji Ajansı, Rusya'nın Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı’nın Danimarka sularından geçmesine onay verdi. Kuzey Akım 2 için Danimarka karasularına boru döşenmesi faaliyetleri önümüzdeki haftalarda başlayacak. 

İnşası devam eden hattın geçeceği 5 ülkeden Rusya, Almanya, Finlandiya, İsveç ile tüm konularda anlaşma sağlanırken,  Danimarka onay sürecini geciktirmişti. Rus liderliğindeki Nord Stream 2 AG şirketinin, Danimarkalı otoritelerle birincisi iki yıldan daha uzun bir süre önce gönderilen iki rota başvurusu vardı. Ancak Mart ayında Danimarka sularındaki üçüncü bir rota seçeneğini değerlendirmesi istenen şirket, bu seçeneği uygulaması halinde hattan gaz akışının 2020 yılına kayabileceğini ifade etmişti.

Danimarka Parlamentosu, Rus doğalgazını Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya getirecek Kuzey Akım 2’nin ülke topraklarından geçmesini engelleyen yasa tasarısını 2017 yılı sonunda kabul etmişti. 

Kuzey Akım 2 ile birlikte Rusya'nın Baltık Denizi'nin altından Almanya'da doğalgaz ihracat kapasitesi ikiye katlanarak yıllık 110 milyar metreküp üzerine çıkacak. Rus doğalgazının Baltık Denizi'nden Almanya'ya taşıyacak ve Ukrayna, Polonya gibi doğu Avrupa ülkelerini bypass ederek transfer gelirinden edecek Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazının taşınması öngörülüyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler