1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kuzey Akım 2 için Danimarka’dan izin istendi

Kuzey Akım 2 için Danimarka’dan izin istendi

Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı’nın son kısmını döşemek üzere gemilerin Danimarka sularına demirlemesi için izin istendi.

Kuzey Akım 2 için Danimarka’dan izin istendi

Enerji Günlüğü - Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı’nın son kısmını döşemek üzere gemilerin Danimarka sularına demirlemesi için izin istendi.

Danimarka Enerji Ajansı, Rus doğalgazını Baltık denizinin altından Almanya'ya taşıyacak Kuzey Akım 2 boru hattını inşaa etmek için kurulan Nord Streem 2 AG şirketinin, boruları döşeyecek gemilerini Danimarka sularına demirlemek için izin talep ettiğini açıkladı. 

Danimarka hükümetinin Kuzey Akım 2 için 2019 Ekim ayında verdiği izinde gemilerin Danimarka sularına demirlemesi yoktu. Danimarka Enerji Ajansı, Ekim ayında Rusya'nın Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı’nın Danimarka sularından geçmesine onay vermişti.

Kuzey Akım 2 ile birlikte Rusya'nın Baltık Denizi'nin altından Almanya'da doğalgaz ihracat kapasitesi ikiye katlanarak yıllık 110 milyar metreküp üzerine çıkacak. Rus doğalgazının Baltık Denizi'nden Almanya'ya taşıyacak ve Ukrayna, Polonya gibi doğu Avrupa ülkelerini bypass ederek transfer gelirinden edecek Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazının taşınması öngörülüyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler