1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kuzey Akım 2 çalışmaları Alman sularında devam edecek

Kuzey Akım 2 çalışmaları Alman sularında devam edecek

Rus doğal gazını Baltık Denizi'nin altından Almanya’ya taşıma kapasitesini ikiye katlayacak Kuzey Akım 2 inşa çalışmaları Almanya sularında devam edecek.

Kuzey Akım 2 çalışmaları Alman sularında devam edecek

Enerji Günlüğü - Rus doğal gazını Baltık Denizi'nin altından Almanya’ya taşıma kapasitesini ikiye katlayacak Kuzey Akım 2 inşa çalışmaları Almanya sularında devam edecek.

Alman Federal Denizcilik ve Hidrografik Ajansı (BSH), Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı için boru döşeme faaliyetlerinin Alman sularında devam etmesine onay verdi. Verilen onay ile birlikte Kuzey Akım 2 çerçevesinde Alman sularında 2 km boru döşenecek. 

Kuzey Akım 2 çerçevesinde Danimarka sularında boru döşeme faaliyeti Mart ayında yeniden başlamıştı. 

ABD RUSYA İLE HATTI GÖRÜŞMEYİ İSTİYOR

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in, Arktik Konseyi bakanlar toplantısı sırasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya gelmeyi planladığı bildirildi. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkilinin verdiği bilgiye göre Blinken, Danimarka'da yapılacak toplantı sırasında Lavrov ile ABD-Rusya ilişkilerini ve Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’nı ele almayı değerlendiriyor. Amerikalı diplomat yaptığı açıklamada, "Kuzey Akım 2 konusunda görüşlerimiz çok açık. Bu, Avrupa'nın enerji güvenliğini tehlikeye sokan bir proje" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler