1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kuzey Akım 2’yi devreye alma çalışmaları başladı

Kuzey Akım 2’yi devreye alma çalışmaları başladı

Rus gazını Baltık Denizi üzerinden Almanya ve Avrupa’ya ulaştıracak Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’nda gaz dolumu için devreye alma çalışmaları başladı.

Kuzey Akım 2’yi devreye alma çalışmaları başladı

Enerji Günlüğü - Rus gazını Baltık Denizi üzerinden Almanya ve Avrupa’ya ulaştıracak Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’nda gaz dolumu için devreye alma çalışmaları başladı.

ABD’nin geçen ay Almanya'ya gönderilen Rus doğal gazının hacmini iki katına çıkaracak boru hattı Kuzey Akım 2 şirketine ve CEO'suna yönelik yaptırımlardan feragat ettiğini açıklamasının ardından çalışmalar hızlandı. Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı projesinin geliştiricisi Nord Stream 2 AG şirketi yaptığı açıklamada, hattın deniz kısmında 27.5 milyar metreküp/yıl kapasiteli ilk bölümünün artık "teknik olarak tamamlandığını” bildirdi. Şirket açıklamasında "11 Haziran’dan itibaren doğalgaz boru hattını gazla doldurmak için devreye alma çalışmaları başlayacak" dedi.

Hattın Rusya ve Almanya tarafından döşenen deniz bölümlerinin birbirine bağlandığı kaydedilen açıklamada, boru döşeme çalışmalarının 4 Haziran’da tamamlandığı ifade edildi. 

1200 kilometre uzunluğundaki hattan yılda 55 milyar metreküp doğal gaz taşınması hedefleniyor. Projenin maliyetinin yarısını Rus kamu enerji şirketi Gazprom, diğer yarısını ise Alman şirketleri Wintershall ve Uniper'in yanı sıra Fransız Engie, Avusturyalı OMV ve İngiltere-Hollanda ortaklığındaki Royal Dutch Shell üstleniyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler