1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Biden: Kuzey Akım 2'ye yaptırım fayda sağlamaz

Biden: Kuzey Akım 2'ye yaptırım fayda sağlamaz

ABD Başkanı Joe Biden Kuzey Akım 2’ye karşı olduğunu, ancak zaten tamamlanmaya yakın olan hatta yaptırımların bir fayda sağlamayacağını açıkladı.

Biden: Kuzey Akım 2'ye yaptırım fayda sağlamaz

Enerji Günlüğü - ABD Başkanı Joe Biden Kuzey Akım 2’ye karşı olduğunu, ancak zaten tamamlanmaya yakın olan hatta yaptırımların bir fayda sağlamayacağını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı için çalışmaların büyük oranda tamamlandığını belirterek, hatta yönelik yeni yaptırım kararı almanın fayda sağlamayacağını savundu. 

Biden, "Kuzey Akım 2'de yer alan şirketlere yönelik muafiyet sağladım çünkü zaten tamamlanmaya yakın olan inşaat nedeniyle ABD ile Avrupa arasında gerilim yaşanıyordu" dedi. 

ABD'nin Almanya'ya ne yapacağını söyleme noktasında bulunmadığını da ifade eden Biden, Kuzey Akım 2'ye halen karşı olduğunun da altını çizdi. Almanya'nın ABD tarafının endişelerini bildiğini kaydetti. 

Biden yönetimi geçen hafta Rus doğal gazını Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya taşıyacak Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’nı inşaa eden Nord Stream 2 AG şirketi üzerindeki yaptırımlardan feragat ettiğini açıklamıştı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler