1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD’den Kuzey Akım 2'ye yeni yaptırımlar

ABD’den Kuzey Akım 2'ye yeni yaptırımlar

ABD, Rus gazının Almanya’ya sevkiyatını iki kat arttıracak olan boru hattı Kuzey Akım 2'ye yönelik yeni yaptırımlar açıkladı.

ABD’den Kuzey Akım 2'ye yeni yaptırımlar

Enerji Günlüğü - ABD, Rus gazının Almanya’ya sevkiyatını iki kat arttıracak olan boru hattı Kuzey Akım 2'ye yönelik yeni yaptırımlar açıkladı.

ABD, Rusya’nın Avrupa’daki etkisini arttıracağından endişe duyduğu Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı ile ilişkili yeni yaptırımlar açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in verdiği bilgiye göre, Kuzey Akım 2 ile ilişkili Güney Kıbrıs kayıtlı Transadria Ltd adlı bir nakliye şirketine ve onun Marlin adlı bir gemisine yaptırım uygulanmasına karar verildi.  

Blinken'in Kongre'ye sunduğu rapora göre, yaptırımlar 2019 tarihli Avrupa'nın Enerji Güvenliği'nin Korunması yasası çerçevesinde uygulandı. ABD, Kuzey Akım ile ilişkili olarak 8 şahıs ve 17 şirkete yaptırım uygulamakta.  

Rusya'nın Baltık Denizi üzerinden doğal gaz ihracat kapasitesini 110 milyar metreküpe çıkaran Kuzey Akım 2 boru hattının inşaatı 10 Eylül'de tamamlandı. 1200 kilometre uzunluğundaki hattan yılda 55 milyar metreküp doğal gaz taşınması hedefleniyor. Yaklaşık 10 milyar euroya mal olan boru hattı, Avrupa’nın Rusya’ya olan enerji bağımlılığını arttıracağı gerekçesiyle eleştiriliyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler