1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kuzey Dakota petrol boru hattına yeni güzergah aranacak

Kuzey Dakota petrol boru hattına yeni güzergah aranacak

Enerji Günlüğü - ABD yerlileri ve çevreciler tarafından yoğun bir şekilde protesto edilen Kuzey Dakota petrol boru hattı için alternatif bir güzergah...

Kuzey Dakota petrol boru hattına yeni güzergah aranacak

Enerji Günlüğü - ABD yerlileri ve çevreciler tarafından yoğun bir şekilde protesto edilen Kuzey Dakota petrol boru hattı için alternatif bir güzergah aranacak.

Nisan ayından bu yana geniş çaplı protestoyla karşılaşan Kuzey Dakota petrol boru hattı projesine alternatif güzergah aranacağı belirtildi. ABD ordusu, Kuzey Dakota eyaletindeki petrol boru hattı inşaatında yerliler ve çevreciler lehine karar vererek, boru hattının ordu kontrolündeki Oahe Gölü çevresinden geçirilmesine izin vermeyeceğini açıkladı. 

Obama yönetimi, federal yetkililerin iznine tabi olan bölgeyle ilgili kararını, kabileye danışmak üzere iki kez erteledi. Standing Rock kabilesi "tarihi kararı" büyük memnuniyetle karşıladıklarını ve ABD Başkanı Barack Obama'ya sonsuza kadar minnettar kalacaklarını açıkladı. 

Yaklaşık 1.900 km uzunluğundaki ve 3.8 milyar dolarlık boru hattı projesinin, göl bölgesi hariç büyük bölümü tamamlanmış durumda.

Energy Transfer şirketi tarafından geliştirilen, Illinois, Kuzey Dakota ve Güney Dakota'dan geçen 'Dakota Access' adlı 3.8 milyar dolarlık boru hattı projesinin yapımı, bölgedeki kutsal mezarlara zarar vereceği ve Missouri nehrinden sağlanan içme suyunu kirleteceği için Eylül ayından beri protestolarla karşı karşıya.

KIZILDERİLİLERDEN DAKOTA PETROL BORU HATTI PROTESTOSU

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler