1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kuzey Denizi Gudrun sahasında petrol üretimi başladı

Kuzey Denizi Gudrun sahasında petrol üretimi başladı

Enerji Günlüğü - Statoil, OMV ve GDF Suez ortaklığındaki Kuzey Denizi’nde bulunan Gudrun platformunda petrol ve doğalgaz üretimi başladı.OMV tarafından...

Kuzey Denizi Gudrun sahasında petrol üretimi başladı

Enerji Günlüğü - Statoil, OMV ve GDF Suez ortaklığındaki Kuzey Denizi’nde bulunan Gudrun platformunda petrol ve doğalgaz üretimi başladı.

OMV tarafından yapılan basın açıklamasında, Kuzey Denizi’nde bulunan Norveç açıklarındaki yeni Gudrun platformunda petrol ve doğalgaz üretimine başlandığı belirtilerek, bunun şirketin 2016 yılı stratejik hedefine ulaşmak için oldukça önemli bir adım olduğu ifade edildi.

OMV CEO’su Gerhard Roiss konuyla ilgili olarak Şirketin Kuzey Denizi’ndeki varlıkları satın alarak büyüyen Avrupa sahasında petrol ve doğalgaz yatırımları ve kaynaklarını çeşitlendirme adına doğru bir adım attığını belirterek, “ Kuzey Denizi bizim karlı büyüme stratejimiz için kilit faktör. Norveç yatırımları OMV’nin istikrarlı OECD ülkelerinden daha fazla üretim payı kazanma hedefini istikrarlı bir şekilde sağlıyor” dedi.

Statoil’in işletmeci firma olarak % 51 hisseye sahip olduğu platformda GDF Suez E&P Norge % 25 hisseye, OMV % 24 hisseye sahip. Sahada çalışmaları geliştirme kararı 2010 yılında alındı ve 2014 yılında tahminler doğrultusunda 2014 yılında üretime başlandı. Maliyetler ise tahminlerden daha az gerçekleşti.

Yedi petrol kuyusunun bulunduğu Gudrun sahasından OMV 35 ila 45 milyon metreküp üretim yapmayı bekliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler