1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Liderlik örgütüne Türk başkan

Liderlik örgütüne Türk başkan

Enerji Günlüğü - Junior Chamber International (JCI) 2015 yılı başkanı Türkiye’den İsmail Haznedar oldu.119 ülkede 5 bin şubesi, 200 bini aşkın aktif...

Liderlik örgütüne Türk başkan

Enerji Günlüğü - Junior Chamber International (JCI) 2015 yılı başkanı Türkiye’den İsmail Haznedar oldu.

119 ülkede 5 bin şubesi, 200 bini aşkın aktif üyesi ve 2 milyon mezunu ile faaliyet gösteren dünyanın en yaygın liderlik ve girişimcilik organizasyonu Junior Chamber International'ın (JCI) Genel Kurulu 27 Kasım 2014 günü Almanya'nın Leipzig şehrinde toplandı. Genel Kurul'da yapılan seçimlerinde JCI Dünya Başkanlığı'na İsmail Haznedar seçildi.

2010 yılında Türkiye’de Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği başkanlığını yürüten İsmail Haznedar, 2011 yılında seçildiği JCI Yönetim Kurulu sonrasında uluslararası alanda JCI Birleşmiş Milletler ile İlişkiler ve Başkan Baş Müşavirliği, JCI İcra Kurulu Üyeliği (JCI Executive Vice President), JCI Avrupa’dan sorumlu başkan yardımcısı gibi görevler üstlendi.

İsmail Haznedar son olarak 2014 yılında JCI Dünya Başkanı’nın Baş Danışmanı ve Stratejik Planlama Komitesi üyesi olarak görev yaptı.

1915 yılında başlamış olan faaliyetlerin 100. yılını 2015 yılında kutlayacak olan JCI’ın yeni dünya başkanı İsmail Haznedar; "Dünya Başkanlığı ile uluslararası bir organizasyonda liderlik görevi üstlenmemin ülkemiz, geleceğimiz ve gençlerimiz için önemli bir uluslararası liderlik örneği oluşturacağına inanıyorum. JCI Dünya Başkanlığı’nı JCI Türkiye üyelerinin bugüne kadar ulusal ve uluslararası arenada yaptığı çalışmalar ve Türk İş Dünyası ve Sivil Toplum Örgütleri’nin destekleri sayesinde elde ettik. JCI Dünya Başkanlığı’nın sunacağı imkanları etkili şekilde kullanmak ve ülkemiz adına güçlü pozitif bir algı bırakacağımız bir dönem için tüm paydaşlarımızın değerli desteklerini bekliyorum" dedi.

Bu göreve seçilmesi ile birlikte İsmail Haznedar, yeni dönemde 100’den fazla ülkede, 5 bin şube ve 200 bin aktif üyesinin olduğu, dünyanın en büyük liderlik ve girişimcilik networkünün yeni lideri oldu. Başkanlık döneminde, Haznedar’ın 60’tan fazla ülkeyi ziyaret etmesi bekleniyor.

Junior Chamber International (JCI) üyeleri, takım çalışmasına yatkın, kendini geliştirmek, iş hayatında ve sosyal alanda fark yaratmak isteyen 18-40 yaş arası aktif kişilerden oluşuyor. ICC, UN, UNICEF, UNDP ve AIESEC ile uluslararası ortaklığı olan JCI, Jacques Chirac (Fransa Cumhurbaşkanı), Valerie Giscard Destaing (Fransa Cumhurbaşkanı), Willy de Clerk (AT Komisyon Başkanı), Gerald Ford (ABD Başkanı), Taro Aso (Japonya Eski Başbakanı), Paul Schulter (Danimarka Başkanı) gibi birçok önemli ismi de üyesi olarak kendi bünyesinde barındırıyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler