1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Likit Kimya, Tekirdağ'da dolfen ve boru hattı kuracak

Likit Kimya, Tekirdağ'da dolfen ve boru hattı kuracak

Enerji Günlüğü - Likit Kimya, Tekirdağ Marmara Ereğlisi'nde deniz tarafında bir dolfen yapısı ve buna bağlı olarak kara ve deniz tarafında boru hattı...

Likit Kimya, Tekirdağ'da dolfen ve boru hattı kuracak

Enerji Günlüğü - Likit Kimya, Tekirdağ Marmara Ereğlisi'nde deniz tarafında bir dolfen yapısı ve buna bağlı olarak kara ve deniz tarafında boru hattı yapmayı planlıyor.

 

Likit Kimya San. ve Tic. A.Ş. tarafından, Tekirdağ İli, Marmara Ereğlisi İlçesi, Sultanköy Beldesi’nde deniz tarafında bir dolfen yapısı ve buna bağlı olarak kara ve deniz tarafında boru hattı yapılması planlanıyor.

 

11.000.000 dolar bedelli proje kapsamında Likit Kimya San. ve Tic. A.Ş. mevcut durumda faaliyetlerini sürdürdüğü Marmara Ereğlisi İlçesi’ndeki “Kimyasal Depolama Tesisi”nden, deniz tarafında yüklemenin (ürün transferinin) yapılacağı yere kadar; Marmara Ereğlisi İlçesi Sultanköy Beldesi’nin deniz tarafına dolfen yapısı ile kara tarafına 3.240 m uzunluğundaki boru hattı (1 adet 6”, 3 adet 8”ve 2 adet 10”) ve deniz tarafına 1.135 m uzunluğundaki boru hattı (1 adet 6”, 3 adet 8”ve 2 adet 10”) yapılacak.

 

Likit Kimya San. ve Tic. A.Ş., bu proje ile deniz yolundan gemilerle gelen kimyasalların yapılacak olan dolfen ve boru hattı vasıtasıyla, projenin kara tarafında mevcut ve kendisi tarafından işletilen depolama tesisine (Terminal) daha hızlı ve ekonomik bir şekilde transferini sağlamayı amaçlıyor.

 

Dolfen yapısı olarak tabir edilen birim, 4 adet yanaşma dolfeni, 4 adet bağlanma dolfeni olmak üzere 8 adet dolfen ve 1 adet doldurma-boşaltma platformundan oluşacak.

 

Dolfen yapısının (8 adet dolfen ve 1 adet doldurma boşaltma platformu) sahil hattına olan uzaklığı kuş uçuşu yaklaşık 900 metre. Dolfenin tamamlayıcı yapısı olan boru hattı, kara tarafında ve deniz tarafında bulunacak ve dolfen ile Likit Kimya’nın “Kimyasal Depolama Tesisi” arasında ürün akışını sağlayacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler