1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Lisanssız elektrikte aylık mahsuplaşma ve depolama yolda

Lisanssız elektrikte aylık mahsuplaşma ve depolama yolda

Enerji Günlüğü - EPDK’nın yayınladığı yeni lisanssız elektrik yönetmeliği taslağında lisanssız elektrik üretimine yönelik aylık mahsuplaşma...

Lisanssız elektrikte aylık mahsuplaşma ve depolama yolda

Enerji Günlüğü - EPDK’nın yayınladığı yeni lisanssız elektrik yönetmeliği taslağında lisanssız elektrik üretimine yönelik aylık mahsuplaşma sisteminin işleyişi ve depolama faaliyetleri yer aldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun yayınladığı ‘Elektrik Piyasasında Lisanssız Yürütülebilecek Faaliyetlere İlişkin Yönetmelik’ taslağında Mahsuplaşma ve depolama yönetmeliğe girdi. Taslakta lisanssız elektrik üretim sektörünün uzun zamandır talep ettiği aylık mahsuplaşma sisteminin işleyişi yer alırken, elektrik depolamaya yönelik faaliyetler de lisanssız elektrik üretim düzenlemelerine ilk defa girmiş oldu.

ÖZTÜKETİMDE AYLIK MAHSUPLAŞMA

Taslak Yönetmeliğe göre, İlgili Şebeke İşletmecisi, 21 Haziran 2018 tarihinden sonra Bağlantı Anlaşmasına Çağrı Mektubu almaya hak kazanan ve 31/12/2020’ye kadar işletmeye girecek olan tüketim tesisi ile aynı ölçüm noktasındaki çatı ve cephe uygulamalı üretim tesislerinden kurulu gücü bağlantı anlaşması sözleşme gücü ile sınırlı olmak üzere, mesken aboneleri için 10 kW’a kadar (10 kW dahil), ticarethane, sanayi, tarımsal sulama ve aydınlatma aboneleri için ise 1000 kW’a kadar (1000 kW dahil) yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı çatı ve cephe uygulamalı elektrik üretim tesislerinde şebekeye verilen ihtiyaç fazlası elektrik enerjisi miktarını bağlantı anlaşmasında belirlenen yere takılan sayaç verilerinden aylık bazda tespit edecek.

Lisanssız elektrik üretimine yönelik mevcut Yönetmelik ve Tebliğ düzenlemelerini birleştirilmesi ile oluşturulan taslak 30 Kasım 2018 günü mesai bitimine kadar kamuoyunun görüş ve değerlendirmelerine açık olacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler