1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Litvanya, Belarus’tan elektrik alımını azaltacak

Litvanya, Belarus’tan elektrik alımını azaltacak

Litvanya, güvenli bulmadığı Belarus NGS elektriği almak istemediği için Belarus ile elektrik ticaretini 15 Eylül'den itibaren üçte iki oranında azaltacak.

Litvanya, Belarus’tan elektrik alımını azaltacak

Enerji Günlüğü - Litvanya, güvenli bulmadığı Belarus NGS elektriği almak istemediği için Belarus ile elektrik ticaretini 15 Eylül'den itibaren üçte iki oranında azaltacak.

Litvanya, Baltık enerji ticareti çerçevesinde Belarus ve Rusya ile yaptığı enerji ticaretini 15 Eylül'den itibaren azaltacağını duyurdu. Litvanya enerji dağıtım operatörü Litgrid'in verdiği bilgiye göre, Litvanya ile Belarus arasındaki enerji nakil hattının kapasitesi 1240 megawattan 400 megawat seviyesine indirilecek. Litgrid'in aldığı bu kararın Litvanya'nın enerji regülatörü tarafından onaylanması gerekiyor. 

BELARUS’UN NÜKLEER SANTRALİ GÜVENLİ DEĞİL

Litvanya, Kasım ayında tanıtılan ve Belarus'taki Astravets Nükleer Santrali'nden Baltık ülkelerine elektrik satmanın kapısını açtığını söylediği ticaret planını protesto ediyor. Astravets Nükleer Güç Santrali, Litvanya’nın başkenti Vilnius’tan sadece 50 kilometre mesafede yer aldığı için Litvanya’yı endişelendiriyor. Litvanya yönetimi, nükleer santralin yapımında güvenlik normlarına uyulmadığını savunuyor. Ayrıca ülkenin yasaları, Astravets NGS’de üretilen elektriğin Litvanya'da satışını yasaklıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler