1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. LM Wind'den ilk rüzgar kanadı ihracatı

LM Wind'den ilk rüzgar kanadı ihracatı

Enerji Günlüğü - İzmir Bergama Organize Sanayi Bölgesi'nde 2017 yılında faaliyete geçen LM Wind Power fabrikası, ilk rüzgar kanadı ihracatını...

LM Wind'den ilk rüzgar kanadı ihracatı

Enerji Günlüğü - İzmir Bergama Organize Sanayi Bölgesi'nde 2017 yılında faaliyete geçen LM Wind Power fabrikası, ilk rüzgar kanadı ihracatını Avustralya’ya yaptı.

İzmir’in Bergama ilçesinde geçen yıl faaliyete geçen GE Yenilenebilir Enerji bünyesindeki LM Wind Power fabrikası, ilk ihracatını Avustralya’ya yaptı. İhraç edilen kanatların her biri 63,7 metreden uzun. Toplam 99 kanat, Güney Doğu Avustralya’da GE ve Infigen Energy tarafından geliştirilen 113,2 MW gücündeki Bodangora Rüzgar Santrali’nde bulunan 3,43 MW’lık rüzgar türbinlerinde kullanılacak. LM Wind Power kanatlarıyla donatılan GE türbinleri, New South Wales’teki yoğun rüzgarların enerjisini toplamak amacıyla kuruldu.

TÜRKİYE’DE YENİLENEBİLİR ENERJİ ÖNEM KAZANIYOR

GE Yenilenebilir Enerji Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Genel Müdürü Dr. Manar Al Moneef, “Bu kanatların üretilmesi ve ihraç edilmesi, Türkiye’deki yenilenebilir enerji sektörünün büyümesi için önemli bir kilometre taşıdır. Böylesine kısa bir sürede bu tür bir başarıya imza atabilmek, iş ortaklarımızın ve yerel çalışan kadromuzun gösterdiği bağlılığın bir kanıtıdır. Bu başarı aynı zamanda Türkiye’de yenilebilir enerjiye giderek daha çok önem verildiğine ilişkin güçlü bir anlayış olduğunu ortaya koyuyor” diye konuştu.

450 KİŞİLİK İSTİHDAM HEDEFİ

2017 yılı Temmuz ayında faaliyete giren ve 370’in üzerinde çalışanı bulunan Bergama fabrikası, Türkiye ve dış piyasanın ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor.  Tesisin, üretim operasyonlarından teknik mühendisliğe, hizmetlere, yönetime ve ek desteğe kadar uzanan konularında uzman 450 kişiye nitelikli iş alanı yaratması hedefleniyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler