1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İzmir’deki rüzgar türbini kanat fabrikası kapandı

İzmir’deki rüzgar türbini kanat fabrikası kapandı

Danimarka merkezli rüzgar türbini kanadı üreticisi LM Wind Power, İzmir Bergama OSB’deki fabrikasını küresel pazardaki daralma ve firmanın rekabet gücünü kaybetmesi gerekçesiyle kapattı. 

İzmir’deki rüzgar türbini kanat fabrikası kapandı

Enerji Günlüğü - GE Yenilenebilir Enerji bünyesinde faaliyet gösteren ve tasarlayıp ürettiği dev rüzgâr türbini kanatlarıyla dikkat çeken LM Wind Power, Türkiye Bergama’daki fabrikasında üretimi sonlandırdı.

İzmir Bergama OSB’deki LM Wind Power rüzgar türbini kanadı fabrikası 27 Mart tarihinde kapılarını resmen kapandı. LM Wind konuya ilişkin Enerji Günlüğü’ne şu açıklamayı yaptı:  
“Rüzgar sektöründe endüstri genelinde yaşanan zorluklar nedeniyle, Bergama, Türkiye'deki LM Wind Power kanat fabrikamız son birkaç yıldır hacim düşüşü yaşadı ve bu da şirketin tesisi kapatma gibi zor bir karar almasına neden oldu. Etkilenen 540 çalışanımızı desteklemeye tamamen kararlıyız ve onlara kapsamlı kıdem tazminatı ve geçiş yardımları sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

Bergama fabrikası, LM Wind Power‘ın 2017 yılında GE Yenilenebilir Enerji bünyesine katılmasından sonra 40 milyon euro yatırımla faaliyete geçirdiği ilk yeni kanat üretim tesisi olmuştu. Fabrika, bölgede üretim operasyonlarından teknik mühendislik, servis, yönetim ve destek hizmetlerine kadar çok çeşitli alanlarda yüzlerce yetkin teknik personele iş imkânı sağlıyordu. 

LM Wind Bergama tesisleri, dünyanın en büyük rüzgar türbini kanat üreticilerinden biri olan Danimarkalı LM Wind’in 15. fabrikası olarak kurulmuştu. General Electric (GE), havacılık, sağlık ve enerji odaklı üç halka açık şirkete bölünme sürecini bu hafta içinde tamamladı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler