1. HABERLER

  2. PETROL

  3. LPG istasyonlarına standart düzenlemesi

LPG istasyonlarına standart düzenlemesi

Enerji Günlüğü- Motorlu kara taşıtlarına LPG ikmalinin yapıldığı istasyonlara ilişkin mecburi olan kuruluş ve emniyet gerekliliklerinde değişikliğe...

LPG istasyonlarına standart düzenlemesi

Enerji Günlüğü- Motorlu kara taşıtlarına LPG ikmalinin yapıldığı istasyonlara ilişkin mecburi olan kuruluş ve emniyet gerekliliklerinde değişikliğe gidildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) - İkmal İstasyonu - Karayolu Taşıtları İçin - Emniyet Kuralları ile İlgili Tebliğ, 26 Aralık 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, LPG ikmal istasyonu lisans sahipleri, Türk Standardları Enstitüsü tarafından revize edilen Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG)-İkmal İstasyonu-Karayolu Taşıtları İçin-Emniyet Kuralları (TS 11939) ile mecburi uygulamaya konulan standart hükümlerine uyacak.

TS 11939 standardının hükümleri, bu tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce faaliyette bulunduğunu belgeleyen LPG istasyonlarını kapsamayacak.

TS 11939 standardı, motorlu kara taşıtlarına LPG ikmalinin yapıldığı istasyonlar ile ilgili kuruluş ve emniyet gereklerini kapsıyor.

Tebliğ yayım tarihinden 3 ay sonra yürürlüğe girecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler