1. HABERLER

  2. PETROL

  3. LPG piyasası lisans işlemleri elektronik ortama taşınıyor

LPG piyasası lisans işlemleri elektronik ortama taşınıyor

Enerji Günlüğü – EPDK LPG piyasasındaki lisans işlemlerinin elektronik ortamda yürütülmesiyle ilgili bazı düzenlemeler getirdi. EPDK, Sıvılaştırılmış...

LPG piyasası lisans işlemleri elektronik ortama taşınıyor

Enerji Günlüğü – EPDK LPG piyasasındaki lisans işlemlerinin elektronik ortamda yürütülmesiyle ilgili bazı düzenlemeler getirdi. 

EPDK, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ve ilgili mevzuat gereğince LPG piyasasında yürütülen lisans işlemlerinin elektronik ortamda yürütülmesine dair bir dizi karar aldı. 

Buna göre LPG Piyasası ile ilgili lisans başvuruları ile lisans tadili, süre uzatımı ve sona erdirme başvuruları 01 Ocak 2019 tarihinden itibaren sadece elektronik ortamda yapılacak. 

DAĞITICILARIN SORUMLULUĞU ARTIYOR

LPG otogaz bayilerinin lisans başvuru işlemleri ile lisans tadili ve süre uzatımı işlemleri ilgili bayinin sözleşme imzaladığı LPG dağıtıcı lisansı sahibi aracılığıyla yürütülecek. 

Ayrıca 01 Ocak 2019 tarihinden itibaren LPG dağıtıcı lisansı sahiplerinin, bayilik lisansı sahipleriyle yaptığı sözleşmelerde de süre uzatımı, süre bitimi ve sözleşme feshi beyanları da sadece elektronik ortamda yapılacak. Bu konuda daha önce yapılan yazılı beyanlar ise işleme alınmadan, dağıtıcı lisansı sahiplerine iade edilecek.

01 Ocak 2019 tarihinden sonra yapılacak olan yazılı başvurular da; LPG otogaz bayilik lisansı sahiplerinin lisans sona erdirme başvuruları hariç olmak üzere, incelemeye alınmadan başvuru sahibine iade edilecek. 

DİĞER BİLDİRİMLER DE İNTERNET ORTAMINA TAŞINACAK

Lisans tadiline konu olmayan ancak Kuruma bildirilmesi gereken adres değişikliği, ortaklık yapısı ve lisansa işlenmeyen belgelerin sunumu gibi beyanlar da Kurum evrak sistemi elektronik işlem yapmaya uygun hale geldikten sonra sadece elektronik ortamda yapılabilecek. 

LPG otogaz bayileri harç olmak üzere lisans sahipleri her bir lisans için en az bir kişiyi lisans işlem yetkilisi olarak belirleyecek ve Kurum’a bildirecek. Lisans sahibinin elektronik ortamdaki her türlü beyanı bu kişi tarafından yapılacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler