1. HABERLER

  2. PETROL

  3. LPG'li araçlarda bürokrasi kaldırıldı

LPG'li araçlarda bürokrasi kaldırıldı

Enerji Günlüğü - LPG’li ve LPG dönüşümü yeni yapılacak araç sahipleri, önümüzdeki yıldan itibaren araç muayenesi öncesinde gaz sızdırmazlık...

LPG'li araçlarda bürokrasi kaldırıldı

Enerji Günlüğü - LPG’li ve LPG dönüşümü yeni yapılacak araç sahipleri, önümüzdeki yıldan itibaren araç muayenesi öncesinde gaz sızdırmazlık ve montaj raporu almak için Makine Mühendisleri Odasına veya TSE’ye başvurmayacak ve ek ücret ödemeyecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, “Araçların İmal, Tadi̇l ve Montajı Hakkında Yönetmeli̇kte Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmelik”i bugünkü Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Buna göre, sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) dönüşümü yapılan araçlar için bürokratik işlemler ortadan kaldırılacak ve araç sahiplerinin maliyetleri azaltılacak. 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren LPG’li ve LPG dönüşümü yeni yapılacak araçlar için araç muayenesi öncesinde gaz sızdırmazlık ve montaj raporu almak için Makina Mühendisleri Odasına veya Türk Standardları Enstitüsüne (TSE) başvurulması gerekmeyecek.

Yakıt sistemi montaj belgesi dahil tüm işlemler, LPG dönüşümünü gerçekleştiren yetkili firmalarca yapılacak. LPG’li araçlar muayenesi yapılmak üzere doğrudan araç muayene istasyonlarına gidecek. Düzenleme 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren zorunlu olacak.

Düzenleme kapsamında yeni üretilecek LPG tanklarının üzerinde tankın kullanım ömrünün yazılması zorunlu olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler