1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Lübnan ve Polonya'da elektrifikasyona Türk imzası

Lübnan ve Polonya'da elektrifikasyona Türk imzası

Kablo pazarının önde gelen tedarikçilerinden Nexans’ın Türkiye ve Orta Asya CEO’su Atilla Kurtiş’in görev alanına Avrupa ve Ortadoğu’dan da birer ülke dahil edildi.

Lübnan ve Polonya'da elektrifikasyona Türk imzası

Enerji Günlüğü - Küresel kablo devi Nexans, Lübnan ve Polonya’nın elektrifikasyon dönüşümü projelerinde üstlendiği işleri Türk yöneticiye emanet etti. 2020 yılından bu yana Nexans Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Atilla Kurtiş, yeni dönemde mevcut görevine ek olarak Polonya ve Lübnan’da Nexans’ın elektrifikasyon dönüşümüne liderlik edecek. Kurtiş, bu yeni rol ile yıllık 450 milyon Euro hacim ve yaklaşık 1000 kişilik çok uluslu bir ekipten sorumlu olacak.

AVRUPA’DAKİ VARLIĞINI PERKİŞTİRMEK

Nexans yetkilileri, bu yeni görevlendirme ile şirketin Avrupa ve Ortadoğu’daki varlığını daha da pekiştirmeyi ve operasyonel verimliliği artırmayı hedeflediğini belirtti. Nexans’ın bu adımı, aynı zamanda şirketin global ölçekte, sürdürülebilirlik ve yenilikçilik alanındaki liderliğini pekiştirmek adına atılmış stratejik bir hamle olarak değerlendiriliyor.

41 ÜLKEDE 7.8 MİLYAR EURO CİRO

Kablo pazarının lider tedarikçilerinden Nexans, dünya genelinde 41 ülkede sürdürdüğü operasyonları ile elektrifikasyonun geleceğine yön vermek üzere stratejik bir büyüme süreci içerisinde yer alıyor. Son olarak, Nexans, geçtiğimiz günlerde 2023 yılı global bilançosunda yıllık 7.8 milyar Euro satış ve 665 milyon Euro düzeltilmiş FAVÖK ile tarihin en yüksek seviyelerine ulaştığını açıkladı.

DENİZLİ VE TUZLA’DAN 50 ÜLKEYE İHRACAT

İstanbul Tuzla ve Denizli’deki fabrikalarında üretim yapan Nexans Türkiye’nin Ar-Ge merkezlerinde görev alanlarla birlikte toplam çalışan sayısı 500’ün üzerinde. Nexans Türkiye, üretiminin yüzde 60’ını, Avrupa başta olmak üzere 50’den fazla ülkedeki 100’den fazla müşteriye gönderiyor.

YENİLİKÇCİ ÇÖZÜMLERLE DEVAM

Atilla Kurtiş, yeni görevlerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Nexans Grubu’nun, Polonya ve Lübnan operasyonlarının yönetimini emanet etmesi benim için büyük bir onur ve sorumluluk. Amacımız Türkiye, Polonya ve Lübnan'daki operasyonları daha entegre ve sinerjik bir biçimde yönetmek” dedi.

Nexans Türkiye olarak, elektriğin dağıtımı ve kullanımından mobilite çözümlerine kadar geniş bir yelpazede hizmet verdiklerini anlatan Atilla Kurtiş, “Sadece stratejik hamlelerimizin değil, aynı zamanda çalışanlarımızın özverisi ve adanmışlığı sayesinde başarıyoruz. Elektrifikasyonun geleceğine yön verme vizyonumuzla, Nexans’ın global pazardaki konumunu daha da güçlendirerek müşterilerimize yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

NEXANS HAKKINDA

100 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Nexans, 41 ülkede yaklaşık 28.500 kişi istihdam ediyor. 2023 yılında standart satışlardan 6,5 milyar Euro gelir elde eden Nexans, kablo sistemleri ve hizmetlerinin tasarımı ve üretimini yapıyor. Sektöründe sürdürülebilir girişimleri destekleyen Nexans, dezavantajlı toplulukların enerjiye erişimini sağlamak üzere bir Vakıf kuran kendi sektöründeki ilk şirket konumunda. Ayrıca CDP İklim Değişikliği A Listesi’nde de yer alan Nexans, 2050 yılına kadar Net-Sıfır emisyon hedefine ulaşmayı taahhüt eden şirketler arasında yer alıyor. Nexans, Bilime Dayalı Hedefler girişimi (SBTi) ile de eşgüdümlü hareket ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler