1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Lukoil, Sicilya rafinerisini sattı

Lukoil, Sicilya rafinerisini sattı

Rus özel petrol şirketi Lukoil, Sicilya'daki rafinerisini, İsrail merkezli bir özel sermaye fonunun bir kolu olan G.O.I Energy ve Trafigura'nın yer aldığı bir ortaklığa sattı.

Lukoil, Sicilya rafinerisini sattı

Enerji Günlüğü - Rusya’nın ikinci büyük petrol şirketi olan Lukoil, İtalya’nın Sicilya Adası’nda bulunan petrol rafinerisini G.O.I Energy’ye sattı. 

Rus petrol şirketi Lukoil, İtalya’nın Sicilya adasında bulunan ve Avrupa’nın üçüncü büyük rafinerisi olan ISAB Rafineri Kompleksini sattığını açıkladı. Açıklamada, rafinerinin satışı için İsrail merkezli bir özel sermaye fonunun bir kolu olan G.O.I Energy ile anlaşma sağlandı. Ayrıca G.O.I Energy ve Singapur merkezli İsviçreli çok uluslu bir emtia ticaret şirketi olan Trafigura ortaklık kurdular.

Açıklamada satış fiyatı ile ilgili bir bilgi verilmezken, satış fiyatının 1,5 milyar euro olduğu tahmin ediliyor. ISAB Rafineri günde 355 bin varil ham petrol işleyebiliyor.

Satış işleminin başta İtalyan hükümeti olmak üzere yetkililerden gerekli onayların alınması da dahil olmak üzere belirli ön koşulların yerine getirilmesinin ardından 2023 Mart ayı sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler