1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Maden faciasında 15 ölü, kurtarma çalışması sürüyor

Maden faciasında 15 ölü, kurtarma çalışması sürüyor

Enerji Günlüğü - Manisa Soma'daki bir maden ocağında trafo patlaması sonucu ortaya çıkan yangında 15'e yakın işçinin öldüğü, çok sayıda işçinin...

Maden faciasında 15 ölü, kurtarma çalışması sürüyor

Enerji Günlüğü - Manisa Soma'daki bir maden ocağında trafo patlaması sonucu ortaya çıkan yangında 15'e yakın işçinin öldüğü, çok sayıda işçinin madende mahsur kaldığı bildirilirken, Maden ocağını işleten şirkettn yapılan açıklamada "alınan tüm tedbirlere rağmen kaza" ifadesi yer aldı.  

Manisa Soma'daki kömür ocağında trafo patlaması nedeniyle çıkan yangına ilişkin kömür şirketinden açıklama geldi. SOMA Kömür İşletmeleri AŞ'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Manisa Soma'da bulunan kömür ocağımızda trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın sonucu elim bir kaza yaşanmıştır. Alınan en yüksek ve sürekli denetim altında olan tedbirlere rağmen yaşanan kaza sonrasında anında müdahale gerçekleştirilmiştir. Kazanın nasıl gerçekleştiğine dair inceleme ve araştırmalar başlatılmıştır ama birinci önceliğimiz içerideki çalışanlarımızın bir an önce sağ salim kurtarılması; sevenlerine, ailelerine ve bizlere kavuşturulması yönündedir. Yaşanan tüm gelişmeler an be an kamuoyu ile tarafımızdan paylaşılacaktır. Bu elim kazada ne yazık ki hayatını kaybeden çalışanlarımız olmuştur. Vefat eden çalışanlarımıza Allah'tan rahmet, milletimize ve ailelerine başsağlığı ve sabırlar dileriz."

MANİSA SOMA'DA MADEN OCAĞINDA YANGIN 300 İŞÇİ MAHSUR

Önceki ve Sonraki Haberler