1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Maden göçüğünde bir işçi öldü

Maden göçüğünde bir işçi öldü

Enerji Günlüğü – Nevşehir’in Avanos ilçesindeki kömür madeninde gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlama ve göçükte bir işçi hayatını...

Maden göçüğünde bir işçi öldü

Enerji Günlüğü – Nevşehir’in Avanos ilçesindeki kömür madeninde gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlama ve göçükte bir işçi hayatını kaybetti.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Avanos ilçesine bağlı Büyükayhan köyü yakınlarında özel bir şirkete ait kömür madeninde gaz sıkışması nedeniyle patlama ve ardından göçük meydana geldiğini, çoğu hafif yaralanan 13 işçinin de hastanelere sevk edildiğini bildirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, maden ocağının daha önce yapılan denetimlerde yetersizliği nedeniyle kapatıldığını açıkladı.

Olay sırasında kömür ocağında 14 kişinin bulunduğunu belirten Ceylan, şu bilgileri verdi: "Olayda bir işçi hayatını kaybetti. Göçük sırasında ocakta bulunan 13 işçimizi de hastanelere sevk ettik. Müşahede altındalar. Vücudunda yanık olan iki işçi Ankara'ya sevk edilecek. İşçilerimizin çoğu ayakta tedavi ediliyor. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı."

Kayseri'de bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da Nevşehir Valisi Ceylan'la telefonla görüşerek, kazayla ilgili bilgi aldı. Yıldız, daha sonra Maden İşleri Genel Müdürlüğünden bir ekibin kazanın yaşandığı maden ocağında inceleme yapması için talimat verdi.

MADEN OCAĞI KAPATILMIŞTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Nevşehir'de maden ocağında meydana gelen göçüğe ilişkin, "Çalışmalarını şartlarından dolayı uygun bulmadığımız bir ocak. Türkiye'de yaptığımız denetimlerde özellikle iş güvenliğiyle ilgili yapılan denetimlerde 114 maden ocağını kapattık. Bu da onlardan biriydi" dedi.

Yıldız, 4. Kayseri Mobilya Fuarı'ndan ayrılırken, vefat eden işçiye Allah'tan rahmet dileyerek, "2 yaralının yanık oranı yüksek. Ben de telefonla arayacağım kendilerini. Diğerlerinin durumlarının iyi olduğunu öğrendik. Yanığı ağır olanların bir yanık ünitesine sevk edilmesini sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler