1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Maden ocaklarına çevre cezası yağdı

Maden ocaklarına çevre cezası yağdı

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kıyı ve çevre kanunlarına uyulmadığı belirlenen 11 kum ve kömür ocağı için 400 bin lira ceza...

Maden ocaklarına çevre cezası yağdı

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kıyı ve çevre kanunlarına uyulmadığı belirlenen 11 kum ve kömür ocağı için 400 bin lira ceza kesti.

İstanbul’un Eyüp, Kemerburgaz ve Arnavutköy ilçelerindeki maden ocaklarında denetim yapıldığını belirten bakanlık yetkilileri, Karadeniz sahilindeki maden ocaklarında yapılan denetimler sonucunda 11 kum ve kömür ocağına cezai işlem uygulandığını açıkladı. Buna göre bakanlıktan çevre izni almadan faaliyet gösteren, atık yönetim plan onayına sahip olmayan ve çevre görevlisi bulundurmayan maden ocaklarına yaklaşık 400 bin lira ceza kesildi.

Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nce verilen ruhsatlarla faaliyette bulunan işletmelerin büyük kısmının, denize yakın mesafede çalıştığının belirlendiği vurgulanan açıklamada: “Denizlerde kıyıyla kenar çizgisi arasındaki bölge ve sahil şeritlerinde nelerin olacağı, nelerin olmayacağı açıkça belli. Kıyı çizgisinden deniz istikametine doğru 20 metreden daha az derin denizlerde kum, çakıl ve benzeri maddelerin alımına yönelik ocak açılması ve işletilmesi kesinlikle yasaktır. Bu işletmeler bu kanunları çiğnemiştir" denildi.

Kıyıların, Kıyı Kanunu uyarınca, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık alanlar olduğuna, buralarda duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek ve benzeri engeller oluşturulamayacağına dikkat çekilen açıklamada, işletmelere, kıyıları değiştirecek nitelikte kazılar yaparak kum ve çakıl aldıkları belirlendiği için cezai işlem uygulandığı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler