1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Maden şehitlerinin yakınları kamuda işe alınacak

Maden şehitlerinin yakınları kamuda işe alınacak

Maden şehitlerinin yakınlarının kamuda istihdamına ilişkin prosedür, yeni yönetmelikle tekrar düzenlendi. Şartları uygun olanlar kamuda işe yerleştirilecek.

Maden şehitlerinin yakınları kamuda işe alınacak

Enerji Günlüğü - Maden şehitlerinin yakınlarının kamuda istihdamına ilişkin prosedür, yeni yönetmelikle tekrar düzenlendi. Şartları uygun olanlar kamuda işe yerleştirilecek.

Kömür ve Linyit Madenlerinin Yer Altı İşlerinde Meydana Gelen İş Kazası Sonucunda Hayatını Kaybeden Sigortalıların Yakınlarının Kamuda İstihdamına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni Yönetmelik, 21 Mayıs 2018 tarihli Kömür ve Linyit Madenlerinin Yer Altı İşlerinde Meydana Gelen İş Kazası Sonucunda Hayatını Kaybeden Sigortalıların Yakınlarının Kamuda Sürekli İşçi Kadrolarına Atanmalarına İlişkin Usul ve Esasları yürürlükten kaldırdı. 

Yönetmelik kömür madenlerinde yaşanan kazalarda hayatını kaybeden işçilerin yakınlarının, kamu kuruluşlarında sürekli işçi kadrosuyla istihdam edilmelerine ilişkin prosedürü düzenliyor. 

Buna göre maden kazasında ölenlerin eş ve çocuklarından birisi, eşi ve çocuğu yoksa kardeşlerinden birisi istihdam hakkı sahibi olarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Bakanlığa bildirilecek. 

Bir başkasının bakımına muhtaç olacak derecede engelli olanlar; kamu kurum ve kuruluşlarında halihazırda istihdam edilmiş olanlar; emekli olanlar ve 45 yaşını doldurmuş olanlar, bu kapsamda istihdam hakkı sahibi olamayacaklar. 

İstihdam hakkı sahibi olarak göreve başladıktan sonra askerlik ve doğum gerekçeleri dışındaki bir gerekçeyle işten ayrılanlar, yeniden başvuruda bulunamayacaklar.

Önceki ve Sonraki Haberler