1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Madenciler kep’siz çalışamayacak

Madenciler kep’siz çalışamayacak

Enerji Günlüğü - Madenciler kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi almadan ruhsat başvurusu yapamayacak. İnternet üzerinden gönderilen her türlü...

Madenciler kep’siz çalışamayacak

Enerji Günlüğü - Madenciler kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi almadan ruhsat başvurusu yapamayacak. 

İnternet üzerinden gönderilen her türlü hukuki, ticari yazışma ve belgeleri gönderildiği biçimde koruyan, gönderici ve alıcının kim olduğunu kesin olarak tespit eden, ne zaman gönderildiği, teslim edildiği ve okunduğu bilgilerinin hukuki delil niteliği taşıdığı kayıtlı elektronik posta (KEP) maden arama ruhsatı alacaklar için de zorunlu hale getirildi.  

KEPKUR Genel Müdürü Mehmet Faik Yeşilören “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden Yönetmeliği’ne göre müracaatların ruhsatlandırılması ve sertifikalandırılması için gerekli zorunlu belgeler arasında KEP adresi de var” dedi. Yönetmeliğe göre KEP adresinin hem gerçek hem de tüzel kişiler için zorunlu tutulduğunu belirten Yeşilören; yeni uygumalar ve KEP’in gelişimi ile ilgili olarak şunları söyledi: 

“Ülkemizde 2012 yılı itibariyle kullanılmaya başlanan KEP adresi kullanıcı sayısı iki yıl içinde yani 2014 yılında 92 bine, 2015 yılında ise yüzde 15 artarak 106 bine ulaştı. 2016 yıl sonuna doğru 201 bine yükselen KEP adresi sayısı 2017 yılı Eylül ayı sonunda  237 bin 560 oldu. KEP kullanıcılarının 197 bin 183’ü tüzel kişilerden 40 bin 377’si ise gerçek kişilerden oluşuyor. Bu artışta KEP’in yasal geçerliliğinin ve güvenirliliğinin önemli payı var. En büyük katkı ise bakanlıkların hazırladıkları yönetmeliklerde KEP adresini zorunlu kılmaları ve devletin dijitalleşmeye hız vermesi. KEP adresi kullanıcı sayısındaki artışın en büyük nedeni bu.” 

YABANCILARA ÇALIŞMA İZNİ İÇİN ŞART

KEPKUR Genel Müdürü Mehmet Faik Yeşilören sırada yabancılara verilen çalışma izinleri olduğunu da anlattı: 

“Yakın zamanda devreye girecek uygulamaya göre bağımsız veya süresiz çalışma izni talep eden yabancı şahsın KEP hesabının bulunması ve başvuruların elektronik imza ile yapılması zorunlu olacak. KEP iletisinin kim tarafından gönderildiği, kime gönderildiği, ne zaman gönderildiği, teslim edildiği ve okunduğu bilgileri hukuki delil niteliği taşıyor ve kullanıcının gerektiğinde kullanabilmesi için KEPKUR tarafından üretilerek 20 yıl süre ile muhafaza ediliyor. BTK’nın Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcı (ESHS) olarak yetki verdiği kurumlardan olan  E-Tugra ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde KEP + e-imza akıllı paketlerimizle müşterilerimize daha hızlı hizmet vermeye başladık. Türkiye’de 55 şubeden e-imza ve KEP üretimini aynı noktadan sağlıyoruz.” 

 

Önceki ve Sonraki Haberler