1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Madencilikte destek ödemeleri başladı

Madencilikte destek ödemeleri başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yer altı maden işçilerine yapılan 350 milyon TL'lik destek ödemelerinin bugün (8 Haziran 2020) /itibariyle başladığını açıkladı.

Madencilikte destek ödemeleri başladı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, istihdamı ve üretimi artırmak için yer altı maden işçilerine yapılan 350 milyon TL'lik destek ödemelerinin bugün (8 Haziran 2020) itibariyle başladığını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, televizyonda yaptığı açıklamalarda madencilikte destek ödemelerinin bugün itibariyle başladığını belirterek, normalleşme döneminde maden ocaklarında süratle üretime odaklanacaklarını kaydetti. Dönmez, “İstihdamı ve üretimi artırmak için yer altı maden işçilerine yapılan destek ödemelerine bugün itibariyle başladık. Yılda 10 bin yer altı madencimiz için belirtilen şartları yerine getiren işletmelere toplamda 350 milyon TL'lik destek ödemesi yapacağız” ifadesini kullandı. 

Bakan Dönmez Afrika’daki değişik ülkelerle de petrolün dışında maden sahalarında çalışmalar yürütüldüğünü sözlerine ekledi. 

Yer Altı Kömür İşletmelerinde İşçi Maliyetlerine Uygulanacak Desteğe İlişkin Tebliğ de, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından altı gün önce yayınlanarak yürürlüğe girmişti. Tebliğ; linyit ve taşkömürü de dahil olmak üzere, maden işletmelerinde yükselen maliyetlerin işletme üzerindeki yükünü hafifletmeyi ve istihdam sağlamayı amaçlayan desteklemelerin, usul ve esaslarını belirliyor. 

donmez-libya-ruhsat.jpg

FATİH SONDAJ GEMİSİ İÇİN BELİRLENEN YER ZONGULDAK AÇIKLARI

Denizlerde yürütülen petrol ve doğalgaz sondaj çalışmalarına da değinen Dönmez, Doğu Akdeniz’de 6 sondaj yapıldığını ve 7. Sondajın da devam ettiğini belirtti. Dönmez ayrıca Libya ile yapılan mutabakat çerçevesinde o bölgede petrol ve doğalgaz aramaları için de başvuruda bulunduklarını hatırlatarak, “TPAO sondaj faaliyetleri için ilave 7 petrol sahası için başvururda bulundu, 3-4 ay içinde faaliyete başlayacak” ifadesini kullandı. 

Dönmez, bunun dışında Fatih Sondaj gemisi için de belirlenen noktanın Zonguldak açıkları olduğunu kaydederek, “Fatih Sondaj Gemisi öyle zannediyorum Temmuz ortalarında bu bu lokasyona gitmiş olacak” dedi.

MİNİ YEKA GES İHALELERİNİ EKİM’DE YAPMAK İSTİYORUZ

Dönmez ayrıca, Türkiye’nin yenilenebilir enerjideki adımlarının devam ettiğini belirterek, mini güneş Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) projesi için ihaleler açılacağını söyledi. Dönmez, daha önce güneş ve rüzgarda YEKA ihalelerine çıkıldığını hatırlatarak, "Şimdi sıra yeniden Güneşte. "Mini YEKA" diye adlandırdığımız ihalelere çıkacağız. Arkadaşlarımız bu konu üzerinde çalışıyorlar." dedi. 

Ekim ayında bu yarışmalara çıkmayı istediklerini belirten Dönmez, toplam 1.000 megavat olacak "Mini YEKA"ların 10 ila 50 megavat arasında değişecek şekilde dağılacağını ifade etti.

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler