1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Malatya’da arıtma çamurlarından elektrik üretilecek

Malatya’da arıtma çamurlarından elektrik üretilecek

RDF Enerji, Malatya’da 16 MW’lık Arıtma Çamuru, Biyokütle ve Atık Yakma Tesisi kuracak. Tesiste yılda 501 bin ton atık yakılarak elektrik üretilecek.

Malatya’da arıtma çamurlarından elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - RDF Enerji, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde kuracağı 16 MW’lık biyokütle tesisinde yılda 501 bin ton atık, atıktan türetilmiş yakıt ve arıtma çamuru yakarak elektrik üretecek.

Malatya ili, Yeşilyurt ilçesinde Malatya II. OSB mülkiyetinde bulunan arazi üzerinde RDF Enerji Üretim San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından 15,785 MW kapasiteli Arıtma Çamuru, Biyokütle ve Atık Yakma Tesisi kurulması planlanıyor. Projenin değeri 27,5 milyon lira olarak tahmin ediliyor. Tesis şirketin daha önce duyurduğu yine yaklaşık 16 MW kapasiteli RDF Biyokütle Enerji Santrali sahasında kurulacak.

Proje kapsamında OSB atıksu arıtma tesislerinden çıkan arıtma çamurları, OSB’de faaliyet gösteren tüm fabrika ve/veya tesislerinden çıkan her nevi biyokütle yakıt kapsamında değerlendirilebilecek atık ve belediye atıklarından elde edilen Atıktan Türetilmiş Yakıt’ın (ATY) yakma sisteminde yakılarak elektrik enerjisi üretilmesi sureti ile bertaraf edileceği bir tesis kurulacak.  

Yakma Tesisi’nin kapasitesi 231.000 ton/yıl artıma çamuru, 128.000 ton/yıl ATY ve 142.500 ton/yıl diğer türlerden olmak üzere toplam 501.500 ton/yıl (1.374 ton/gün) olacak. 

Tesise getirilen arıtma çamuru, biyokütle ve ATY’nin akışkan yataklı yakma sisteminde yakılması suretiyle buhar türbini vasıtası ile 15,785 MWe’ lık elektrik enerjisi, ısı ve kül elde edilecek. Üretilen enerjinin bir kısmı iç ihtiyaç için kullanılacak geri kalan kısmı ise ulusal elektrik şebekesine aktarılacak. Üretilen ısı tesiste fermantörlerin istenilen sıcaklığa ulaşmasında ve tesis ısıtma sisteminde kullanılacak.

Enerji Günlüğü

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler