1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Malatya’da bitkisel atıklardan elektrik üretilecek

Malatya’da bitkisel atıklardan elektrik üretilecek

RDF Enerji, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde kuracağı 16 MW’lık biyokütle tesisinde yılda 95 bin ton tarımsal ve bitkisel atıklar ile orman atıklarını yakarak elektrik üretecek.

Malatya’da bitkisel atıklardan elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - RDF Enerji, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde kuracağı 16 MW’lık biyokütle tesisinde yılda 95 bin ton tarımsal ve bitkisel atıklar ile orman atıklarını yakarak elektrik üretecek.

Malatya ili, Yeşilyurt ilçesinde Malatya II. OSB mülkiyetinde bulunan arazi üzerinde RDF Enerji Üretim San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından 15,785 MW kapasiteli RDF Biyokütle Enerji Santrali (BES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 27,5 milyon lira olarak tahmin ediliyor. 

Proje kapsamında başta Malatya ili olmak üzere diğer illerden de temin edilebilecek olan tarımsal ve bitkisel atıklar ile orman atıklarının termokimyasal metod kullanılarak doğrudan yakılması ile elektrik üretilecek. İşletmeye gelen hammaddenin akışkan yataklı kazanda yakılması sonrasında açığa çıkan ısı ile buhar elde edilecek ve buhar türbinleri çevirecek. Burada oluşan mekanik enerji Jeneratör ile elektrik enerjisine çevrilecek.

Kurulacak olan RDF BES’te yılda yaklaşık 95 bin ton atık yakılacak. Yıllık 7.500 saat tam kapasite çalışılmasıyla da 118.387.500 kWh/yıl elektrik üretilmesi planlanıyor. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler