1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Maniatis: İsrail’le elektrik bağlantısı Yunanistan için öncelikli sırada

Maniatis: İsrail’le elektrik bağlantısı Yunanistan için öncelikli sırada

Enerji Günlüğü - Yunanistan Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Yannis Maniatis, İsrail, Kıbrıs ve Yunanistan'ı deniz altından elektrik...

Maniatis: İsrail’le elektrik bağlantısı Yunanistan için öncelikli sırada

Enerji Günlüğü - Yunanistan Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Yannis Maniatis, İsrail, Kıbrıs ve Yunanistan'ı deniz altından elektrik kablolarıyla birleştirecek projeyi hayata geçirecek uluslararası konsorsiyumun başına getirilen DEİ Quantum Energy Limited’in Başkanı Nasos Ktoridis’in mektubuna cevap verdi.

Enerji Bakanı Maniatis Ktoridis’in mektubuna verdiği cevapta “İsrail’in Kıbrıs ve Girit ile ve akabinde Girit’i Kara Yunanistan elektrik sistemi ile birleştirecek projenin Yunanistan tarafı için büyük öncelik arz ettiğini” vurguladı.

Bakan Maniatis, bu amaç doğrultusunda Bakanlığının ve Çevre, Enerji ve Yunan Elektrik Sistemi Yetkili Aktarım İdaresi'nin ilgili projeleri hazırlamak için belirli zaman çizelgesinde çalıştıklarını ifade etti.

Toplamda 3,5 milyar euro maliyeti olan ve 36 ay içerisinde tamamlanması öngörülen İsrail, Güney Kıbrıs ve Yunanistan'ı birbirine bağlayacak “EuroAsia Interconnector” elektrik kablo ağı projesine Yunanistan bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerek Yunan Elektrik Sistemi Yetkili Aktarım İdarecisi, gerekse de Regional Group “Continental South East” aracılığıyla her türlü teknik yardımı sunacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler