1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Margün’ün Batman-2 YEKA sahası onaylandı

Margün’ün Batman-2 YEKA sahası onaylandı

Margün Enerji’nin tahsis edilen 15MW’lık Batman-2 YEKA kapasitesi için önerdiği saha Enerji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı.

Margün’ün Batman-2 YEKA sahası onaylandı

Enerji Günlüğü - Margün Enerji’nin yarışmasını kazandığı ve kendisine tahsis edilen 15MW’lık Batman-2 YEKA kapasitesi için önerdiği saha, Bakanlık Enerji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı.

Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji İşleri Genel Müdürlüğü (EİGM) ile YEKA Kullanım Hakkı Sözleşmeleri imzalamıştı. Şirket bu sözleşmeler kapsamında her bir bağlantı bölgesi için Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları önermişti. 

Enerji İşleri Genel Müdürlüğü, Margün’ün önerilerini inceledi ve 15 MW’lık Batman-2 kapasite tahsisi için önerilen alanları uygun buldu.

Margün Enerji’den yapılan açıklamada, Batman-2 YEKA GES projesinde toplam 15 MWe kapasite oluşturulacağı; buna karşılık da 22,5MWp gücünde santral kurulacağı bildirildi. 

EİGM bugüne kadar Margün Enerji’nin yarışmalarını kazandığı Burdur-2, Osmaniye-2, Aksaray-2, Antalya-3 ve Batman-2 projeleri için önerilen sahaları uygun buldu. Bu projelerden toplam 65MWe GES kapasitesine karşılık 97,5MWp güçte santral kurulması planlanıyor. 

Margün Enerji, kazandığı diğer YEKA GES-3 bölgeleri için de EİGM tarafından yapılan değerlendirmelerin devam ettiğini duyurdu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler