1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. YEKA GES-3 ihalelerinde Ankara için aday YEKA alanları açıklandı

YEKA GES-3 ihalelerinde Ankara için aday YEKA alanları açıklandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Güneş Enerjisi Santralleri-3 (YEKA GES-3) ihalelerinde Ankara için aday YEKA alanlarını açıkladı.

YEKA GES-3 ihalelerinde Ankara için aday YEKA alanları açıklandı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Güneş Enerjisi Santralleri-3 (YEKA GES-3) ihalelerinde Ankara için aday YEKA alanlarını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Yönetmeliği ve “Güneş Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları ve Bağlantı Kapasitelerinin Tahsisine İlişkin Yarışma İlanı" kapsamında 26-29 Nisan ile 24-27 Mayıs'ta gerçekleştirilen yarışmaları kazanan şirketlerle sözleşmeler imzalandığı anımsatıldı.

Bu şirketlerle yürütülen çalışmalar neticesinde, aday YEKA’ların güneş enerjisine dayalı yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak ilan edilmesine yönelik detay çalışmalara devam edildiği aktarılan açıklamada, Ankara için belirlenen ek alanlar ilan edildi.

YEKA GES-3 İLE 1000 MW’LIK KAPASİTE HAKKI VERİLDİ

YEKA GES-3 yarışmaları kapsamında sekiz gün süren ihale sürecinde 74 projeden oluşacak 1000 megavatlık kapasite hakkını 30 ayrı tüzel kişi elde etmişti.

Tavan fiyatın kilovatsaat başına 35 kuruş olduğu, kapalı zarf ve açık eksiltme usulleri ile gerçekleşen yarışmalarda en düşük fiyat kilovatsaat başına 18,2 kuruş olarak gerçekleşirken, kazanan tekliflerin ağırlıklı ortalaması ise kilovatsaat başına 21,5 kuruş olmuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler