1. HABERLER

  2. Masdar, Ürdün'ün en büyük GES'ini kuracak

Masdar, Ürdün'ün en büyük GES'ini kuracak

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri yenilenebilir enerji şirketi Masdar, 200 MW'lık Ürdün'ün en büyük güneş enerjisi santralini kuracak.Birleşik...

Masdar, Ürdün'ün en büyük GES'ini kuracak

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri yenilenebilir enerji şirketi Masdar, 200 MW'lık Ürdün'ün en büyük güneş enerjisi santralini kuracak.

Birleşik Arap Emirlikleri yenilenebilir enerji şirketi Masdar'ın bağlı ortaklığı Baynouna Solar Energy Company, Ürdün'de 200 MW kurulum kapasitesine sahip güneş enerjisi santrali kuracak. 

Ürdün'ün başkenti Amman'ın 10 kilometre dışında yapılacak olan Ürdün'deki en büyük güneş enerjisi santralinin maliyetini Masdar tarafından atanan Uluslararası Finans Şirketi (IFC) belirleyecek. 

Masdar ve Ürdün Ulusal Elektrik Şirketi arasında geçen Ekim ayında bir elektrik tedarik anlaşması imzalanmıştı. Masdar aynı zamanda Ürdün'ün en büyük karasal rüzgar santrali olan ve 2015 yılı Aralık ayında devreye alınan Tafila Rüzgar Santrali'nde de yüzde 31 oranında paya sahip. 

Tafila RES ve Baynouna GES santrallerinin Ürdün'ün 2020 yenilenebilir enerjide hedeflediği 1.8 GW'ın yaklaşık yüzde 18'ini oluşturuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler