1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Mersan Selimiye HES’in kapasitesini iki kat arttıracak

Mersan Selimiye HES’in kapasitesini iki kat arttıracak

Mersan Enerji, Ordu’da Çukurköy Deresinin sularından faydalanarak enerji üretmekte olduğu Selimiye hidroelektrik santralinin kapasitesini iki kat arttırmayı planlıyor.

Mersan Selimiye HES’in kapasitesini iki kat arttıracak

Enerji Günlüğü - Mersan Enerji, Ordu’da Çukurköy Deresinin sularından faydalanarak enerji üretmekte olduğu Selimiye hidroelektrik santralinin kapasitesini iki kat arttırmayı planlıyor.

Mersan Enerji Üretim Endüstri San. Ve Tic. Ltd. Şti., Ordu İli, Altınordu İlçesi Çukurköy Deresi üzerinde kurulu olan Selimiye Regülatörü ve HES’in kapasitesini arttırmayı planlıyor.  Mevcut durumda elektrik üretimine devam eden Regülatör ve Hidroelektrik Santralinde kapasite artışına gidilerek elektrik üretimi 2 katına çıkartılması planlanıyor. Yaklaşık 2 milyon lira yatırımla 2,138MWm/2,033MWe’ lik elektrik üretimi, kapasite artışı ile elektrik üretimi 4,408 MWm/4,274 MWe’e yükseltilecek. Tesiste 1 adet 2,138MWm/2,033MWe’ lik türbin mevcut olup 2,137MWm/2,204MWe’ lik diğer türbinin montajı gerçekleştirilecek. 

DAHA ÖNCE DE KAPASİTE ARTIŞI YAPILMIŞTI

Santral için başlangıçta Ordu İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden (0.937 MW, elektriksel gücü 0.946 MW mekanik gücü 0.975 MW olan) 31.03.2012 tarih ve 2089 sayılı yazı ile ÇED Gerekli Değildir Kararı alınmıştı. Ancak zaman içinde inşaat çalışmalarına başlanmadan revizyona gidilerek kurulu 2,138MWm/2,033MWe’ e çıkartılmıştı. 

Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu, Selimiye Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali Projesi ile bölgenin en güzel iki şelalesi olan Kurşunçal ve Çiseli şelalelerinin tehlike altında olduğunu belirterek projeye tepki gösteriyor. 

Enerji Günlüğü

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler