1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Selimiye HES için acele kamulaştırma

Selimiye HES için acele kamulaştırma

Enerji Günlüğü - Mersan Mühendislik tarafından Ordu ilinde yapılacak 0.975 MW kurulu gücündeki SelimiyeHES'in yapımı amacıyla Ordu'da bazı taşınmazlar...

Selimiye HES için acele kamulaştırma

Enerji Günlüğü - Mersan Mühendislik tarafından Ordu ilinde yapılacak 0.975 MW kurulu gücündeki SelimiyeHES'in yapımı amacıyla Ordu'da bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Bakanlar kurulu, 26/01/2015 tarihinde aldığı acele kamulaştırma kararını bugünkü Resmi Gazete’de yayımladı.

Mersan Mühendislik Enerji Üretim Doğalgaz İnşaat ve Endüstri San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Ordu’da yapılması planlanan Selimiye Regülatörü ve HES için Ordu ili Altınordu ilçesine bağlı Karaoluk köyündeki ile Perşembe ilçesine bağlı Selimiye köyündeki bazı taşınmazlar tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Ordu’nun Altınordu ilçesine bağlı Selimiye Köyü’nde Kurşuncal Ormanları’nın içine yapılması planlanan Selimiye Regülatörü ve HES’in kapasitesi 0.975 megavat. Bu nedenle şirketin 20 Eylül 2012’delisansını aldığıproje için ÇED Gerekli Değildir kararı çıktı.

Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu, Selimiye Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali Projesi ile bölgenin en güzel iki şelalesi olan Kurşunçal ve Çiseli şelalelerinin tehlike altında olduğunu belirterek projeye tepki gösteriyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler