1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Mert: Serbest tüketici limiti sıfırlanmalı

Mert: Serbest tüketici limiti sıfırlanmalı

Enerji Günlüğü - Enerjisa CEO'su Yetik Mert, elektrikte rekabetçi bir pazara geçiş için serbest tüketici limitinin sıfırlanması gerektiğini söyledi.Yetik...

Mert: Serbest tüketici limiti sıfırlanmalı

Enerji Günlüğü - Enerjisa CEO'su Yetik Mert, elektrikte rekabetçi bir pazara geçiş için serbest tüketici limitinin sıfırlanması gerektiğini söyledi.

Yetik Mert, Enerji Günlüğü'nün elektrik piyasasına ilişkin sorularını cevaplarken, herkesin kendi tedarikçisini seçebilmesi, tam serbest ve rekabetçi pazara geçiş için tüketici limitinin normalde 1 Ocak 2016 itibariyle sıfırlanması gerektiğini vurguladı.

NE KADAR ERKEN GEÇİLİRSE O KADAR İYİ

"Aslında hazırlıklar çok kötü gitmiyor" diyen Yetik Mert şöyle devam etti:

"Beklentimiz gelecek yıl herkesin tedarikçisini kendisinin seçebilmesi. Çeşitli nedenlerle bu gerçekleşmesi gecikebilir. Tam serbest piyasa koşullarına geçmemiz ne kadar erken gerçekleşirse, rekabet o kadar erken başlayacaktır. Ve biz bu duruma hazırız."

GEÇİŞ DÖNEMİ YANLIŞLIKLARA YOL AÇABİLİYOR

Yetik Mert, tam serbestliğe geçişin neden önemli olduğuna ilişkin sorusuyu şöyle cevapladı:

"Bugün ile tam serbest piyasa arasında bir geçiş dönemi var. Kuralların hem eskiye hem de geleceğe uyarlanmaya çalışıldığı bir dönem. Dolayısıyla karışıklıkların, eksikliklerin ve bu nedenle yanlış anlama veya yorumların olabildiği bir süreç. O yüzden bu ara dönemin olabildiğince kısa tutulmasını tüm katılımcıların yararına görüyorum."

Mehmet KARA

Önceki ve Sonraki Haberler