1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Metafor RES güneşle hibrit santrale dönüşecek

Metafor RES güneşle hibrit santrale dönüşecek

Metafor Yenilenebilir Enerji, Bingöl’deki rüzgar santralinin kapasitesini arttıracak. Şirket ayrıca santrale yardımcı kaynak olarak 49,5 MW’lık güneş santrali de kuracak.

Metafor RES güneşle hibrit santrale dönüşecek

Enerji Günlüğü - Bingöl’ün Karlıova ilçesinde işletilmekte olan Metafor RES’e 7 adet rüzgar türbini ilave edilerek kapasitesi 88 MW’a çıkarılacak. Ayrıca yardımcı kaynak olarak 49,5 MW’lık GES kurulacak.

Metafor Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim A.Ş. tarafından, Bingöl İli Karlıova İlçesi, Yiğitler ve Soğukpınar Köyü mevkiinde işletilmekte olan Metafor Rüzgar Enerji Santrali’nin kapasitesinin arttırılması planlanıyor. Ayrıca santrale yardımcı kaynak olarak da 49,5 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. 

467,5 milyon TL değerindeki proje ile mevcut durumda 12 rüzgar türbini ile toplam 49,5 MW kurulu gücündeki rüzgar enerji santraline 7 adet türbin ilave edilerek kurulu güç 88 MW’a çıkarılacak. Yardımcı kaynak olarak kurulacak güneş santralinde ise 90 bin adet güneş paneli ve 11 adet inverter kullanılacak.

Üretilecek elektrik enerjisi 35 km 154 kV 1272 MCM EİH ile 154 kV Göynük Havza TM (Kurul Karar tarihinden itibaren 154 kV iletim hattı tesis edilene kadar geçici olarak Göynük Havza TM’nin) OG barasına bağlantısı yapılacak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler