1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Metafor RES ve Yakaağzı RES’in İş Enerji’ye devrine rekabet izni

Metafor RES ve Yakaağzı RES’in İş Enerji’ye devrine rekabet izni

Rekabet Kurulu, İş Enerji’nin Göktekin AŞ’ye ait Metafor Enerji AŞ ile Knot Enerji AŞ’yi devralmasına izin verdi.

Metafor RES ve Yakaağzı RES’in İş Enerji’ye devrine rekabet izni

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu, İş Enerji’nin Göktekin AŞ’ye ait Metafor  Enerji AŞ ile Knot Enerji AŞ’yi devralmasına izin verdi. Devir işlemleri Metafor RES ve Yakaağzı RES’i İş Enerji’nin kontrolüne verecek. 

Rekabet Kurulu, İş Enerji Yatırımları AŞ’nin Göktekin Enerji AŞ’ye ait Metafor Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim AŞ ile Knot Enerji Elektrik Üretim AŞ’yi devralması işlemlerine izin verdi.

Metafor Yenilenebilir Enerji, Bingöl ilinin Karlıova ilçesinde, EÜ/9816-5/04731 lisans numarası ve 49,7MW kurulu güç sahibi Metafor Rüzgar Enerjisi Santrali’nin (RES) tek ortağı. 

Knot Enerji ise Ağrı Taşlıçay’da EÜ/10011-10/04790 lisans numarasıyla 33,6MW kurulu güce sahip olan Yakaağzı RES’i işletiyor. Her iki santralin de hibrit santrale dönüşmek üzere; güneş enerjisine dayalı yardımcı kaynak tesisi projesi bulunuyor. 

İş Enerji Yatırımları AŞ ise yüzde 85 hissedarı olduğu İş Yenilenebilir Enerji Proje Yönetim Danışmanlık AŞ üzerinden toplam 77MW’lık kurulu gücün de ortağı konumunda. Metafor Yenilenebilir ve Knot Enerji’nin devri gerçekleştiğinde İş Enerji’nin toplam kurulu gücü 160,3MW’a yükselecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler