1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Mevlüt Aydın: Ilısu Barajı ve HES Projesi tamamlanıyor

Mevlüt Aydın: Ilısu Barajı ve HES Projesi tamamlanıyor

Enerji Günlüğü – Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Ilısu Barajı Projesi’nde sona yaklaştıklarını açıkladı. Dicle Havzası’nda...

Mevlüt Aydın: Ilısu Barajı ve HES Projesi tamamlanıyor

Enerji Günlüğü – Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Ilısu Barajı Projesi’nde sona yaklaştıklarını açıkladı. 

Dicle Havzası’nda inşaatı devam eden Ilısu Barajı, dolgu hacmi bakımından Türkiye’nin 2. büyük barajı olacak. 19 Ağustos’ta Genel Müdür olarak atanmasının ardından genel bilgilendirme mesajı yayınlayan Mevlüt Aydın, DSİ’nin kutsal bir iş yaptığını belirtti ve şunları kaydetti, “İçmesuyu temini hizmeti ve yine insanların can ve mal emniyetini sağlayan suyun zararlarından koruma görevi, temiz enerjinin kaynağı olan HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan insanımıza hizmet etme gibi bir misyonu üstlenmiş olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak son derece mesuliyetli, faziletli ama bir o kadar da zor bir görevi yüklenmiş oluyoruz”.

Ilısu Barajı’nın tamamlanma aşamasına geldiğini anlatan Mevlüt Aydın, Ilısu Barajı ve Hidro Elektrik Santrali Projesi’nin, Dicle Nehri üzerinde yer alan en büyük proje olmanın yanında, 1200 MW kurulu gücü ile Türkiye’nin en büyük 4. hidroelektrik santrali olduğunu hatırlattı. Ilısu Barajı ve HES, faaliyete geçtiğinde üreteceği enerjiyle ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 1,5 milyar lira katkı sağlayacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler