1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. MFA Grup’tan güneşe 1 milyar TL yatırım

MFA Grup’tan güneşe 1 milyar TL yatırım

MFA Grup Enerji, 1 milyar 20 milyon TL yatırımla Niğde’de 100 MW’lık Yeşilhisar Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak. Şirket ayrıca 50 MWh kapasiteli depolama ünitesi de kuracak.

MFA Grup’tan güneşe 1 milyar TL yatırım

Enerji Günlüğü - Niğde’nin Merkez ilçesi sınırları içinde 100 MW kurulu gücünde Yeşilhisar Depolamalı Güneş Enerji Santrali (GES)  kurulacak. 

MFA Grup Enerji Tic. A.Ş. tarafından Niğde İli, Merkez İlçe, Aşlama ve Çarıklı Köyleri sınırları içinde 100 MW kurulu gücünde depolamalı “Yeşilhisar Depolamalı Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 1 milyar 20 milyon TL olarak öngörülüyor. 

Proje kapsamında Çayır ve Tarım vasıflı araziler üzerinde kurulacak güneş enerji santralinde birim gücü 545 Wp olan 183 bin 487 adet fotovoltaik panel kullanılacak. Santral sahası içerisinde güneş panelleri, elektrik depolama ünitesi ve şalt merkezi kurulacak. Kurulacak olan 50 MWh depolama tesisi, Kimyasal ve Elektromekanik Elektrik Depolama Sistemlerine dahil olan bataryalar sınıfında yer almakta olup, elektrik depolamada Lityum İyon ve Hidrojen Bataryaların (Li-ion) kullanılacak.  

Santralde yılda toplam 200 milyon kWh elektrik üretilmesi ve üretilecek olan enerjinin, 154 kV Enerji İletim Hattı ile Yeşilhisar TM’ye bağlanarak ulusal sisteme aktarılması planlanıyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler