1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Mia ve Rensol ortaklaşa Enerjey Enerji’yi kurdu

Mia ve Rensol ortaklaşa Enerjey Enerji’yi kurdu

Mia Teknoloji, Rensol Enerji ile ortaklaşa, Enerjey Enerji AŞ unvanlı yeni bir şirket kurdu.

Mia ve Rensol ortaklaşa Enerjey Enerji’yi kurdu

Enerji Günlüğü - Mia Teknoloji, Rensol Enerji ile ortaklaşa, Enerjey Enerji AŞ unvanlı yeni bir şirket kurdu.

Mia Teknoloji AŞ [MIATK], enerji alanında faaliyet göstermek ve bu alanda yatırımlar yapmak üzere, Rensol Enerji AŞ ile ortaklaşa Enerjey Enerji AŞ unvanlı yeni bir şirket kurdu. Mia Teknoloji’nin yeni şirketteki payı %70 olarak bildirildi. Kalan %30’luk pay ise Rensol Enerji’ye ait. 

Mia Teknoloji AŞ’den yapılan açıklamada Enerjey Enerji’nin ana faaliyet konuları aşağıdaki gibi sıralandı. 

  • Fotovoltaik solar projeler ve batarya enerji depolama sistemleri için proje geliştirme, anahtar teslim mühendislik, tedarik, inşaat ve işletme ve bakım hizmetlerinin yanı sıra yenilenebilir enerji sektöründe yapay zeka ile yazılım çözümleri sunmak ve yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim santralleri yatırımları yapmak.
  • Yurtiçinde ve yurtdışında elektrik enerjisi üretmek amacıyla kurulacak her türlü tesis için mühendislik çalışması yapmak; enerji üretim, depolama, iletim ve dağıtım otomasyonuna yönelik uçtan uca dijital çözümlerle, veri analitiği, talep tahmini ve planlama, üretim optimizasyonuna yönelik enerji yönetim yazılımlarının geliştirilmesi, her türlü tasarım, kodlama, test, destek ve bakım çalışmalar yapmak.
  • Geleceğin yenilenebilir enerji ve enerji teknolojileri alanında ArGe çalışmaları yapmak. 

Yeni şirketin %30’luk hissesine sahip olan Rensol Enerji, yenilenebilir enerji alanında çözümler sağlamak amacıyla kurulmuş bir firma olarak biliniyor. Rensol Enerji bugüne kadar toplam 220MW’lık fotovoltaik (FV) projede iş geliştirme; proje ve inşaat yönetimi ve yatırım danışmanlığı yaptı. Şirket 315MW’lık FV ve rüzgar enerjisi projelerinde de proje geliştirme işleri üstlendi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler