1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Mimsan enerji teknoloji desteğinde netleşme talep etti

Mimsan enerji teknoloji desteğinde netleşme talep etti

Mimsan Grup, termik santral ekipmanları, kazan ve basınçlı kapların hükümetin son açıkladığı orta- yüksek teknoloji ürünleri destek listesinde olup olmadığının netleşmesini talep etti.

Mimsan enerji teknoloji desteğinde netleşme talep etti

Enerji Günlüğü - Mimsan Grup, termik santral ekipmanları, kazan ve basınçlı kapların hükümetin son açıkladığı orta- yüksek teknoloji ürünleri destek listesinde olup olmadığının netleşmesini talep etti.

Atıktan enerji alanında yerli teknoloji üreten Mimsan Grup’un Trabzon, Samsun, Afyon gibi şehirlerde kurulmakta olan atıktan enerji / biyokütle santralleri için geliştirdiği teknolojilerin üretim süreçlerini inceleyen T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Mimsan’ın enerji sektöründeki yerli teknolojinin gelişimindeki rolünü önemsiyoruz. Özellikle enerji teknolojilerinde ülkemizin Mimsan öncülüğünde geldiği seviyeden etkilendim” dedi. 

ANAHTAR TESLİM SANTRAL KURAN İLK YERLİ FİRMA

Bakan Mustafa Varank Mimsan’dan yerli enerji teknolojilerini daha da geliştirmelerini beklediklerini belirterek, firmanın ihtiyaçlarını sordu. Mimsan Yönetim Kurulu Başkanı Enver İlhan, Bakan Varank’a, Türkiye’nin anahtar teslimi enerji santrali kurabilen lider  firması olduklarını ve bu alandaki öncü rollerini sürdürmeye kararlı olduklarını belirtti. İlhan, Hükümet tarafından başlatılan yüksek teknoloji hamlesinde orta- yüksek teknoloji ürünleri listesinde bazı muğlaklıklar bulunduğunu belirterek, termik santral ekipmanları, kazan ve basınçlı kapların son açıklanan programa girip girmediğinin netleşmesini talep etti ve enerji teknolojilerinin gelişmesinde kamu desteğinin önemini ifade etti. Bakan Varank, yardımcılarına konunun incelenmesi ve sonuçlanması için Mimsan Grup ile iletişim içinde olunması talimatını verdi.

MİMSAN GÜNDEMDEKİ ÜÇ MADDENİN DE MERKEZİNDE

Enver İlhan, Türkiye’nin gündemindeki 3 önemli konu olan yüksek teknoloji hamlesi, enerjide yerlileşme ve sıfır atık projelerinin ülkemizin geleceği açısından büyük stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, “Mimsan Grup 3 hamlenin de merkezindedir. Ar-Ge tasarım merkezimiz ile; yüksek teknoloji hamlesinin konusuna giriyoruz. Enerji teknolojilerinde yaptığımız çalışmalar ile enerjide bağımsızlık hamlesini destekliyoruz. Geliştirdiğimiz atık bertaraf teknolojileriyle de sıfır atık hamlesine katkı veriyoruz” diye konuştu. 

KAMU ALIMLARINDA YERLİ FİRMALARIN DESTEKLENMESİ ÖNEMLİ

Mimsan Yönetim Kurulu Başkanı İlhan, Bakan Varank’a yaptığı sunumda kamu alımlarında yerli firmaların desteklenmesinin büyük önem taşıdığını da belirtti. 

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da kamu alımlarında yerli teknolojilerin tercih edilmesi konusunda çok önemli adımlar atıldığının altını çizerek, bu konuya özel bir önem vermeye devam edeceklerini vurguladı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler