1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Mimsan nesnelerin interneti (IoT) teknolojisini kazan dünyasına taşıyor

Mimsan nesnelerin interneti (IoT) teknolojisini kazan dünyasına taşıyor

MİMSAN Grup’un ürettiği Premix Tam Yoğuşmalı Yer Tipi Kazanlar, sisteme uzaktan erişim imkanı sunarak nesnelerin interneti (IoT) teknolojisini kazan dünyasına taşıyor.

Mimsan nesnelerin interneti (IoT) teknolojisini kazan dünyasına taşıyor

Enerji Günlüğü - MİMSAN Grup’un ürettiği Premix Tam Yoğuşmalı Yer Tipi Kazanlar, sisteme uzaktan erişim imkanı sunarak nesnelerin interneti (IoT) teknolojisini kazan dünyasına taşıyor.

Yüzde 100 yerli sermayeli Mimsan Grup tarafından yüksek kaliteli paslanmaz çelikten üretilen Premix Tam Yoğuşmalı Yer Tipi Kazanlar, üzerindeki dijital LCD kontrol paneli ve Modbus özelliği sayesinde sisteme uzaktan erişim imkanı sunarak nesnelerin interneti (IoT) teknolojisini kazanlara taşıyor. DIN 4702-8 normuna göre % 109 gibi yüksek bir oranla yüksek verimlilik sağlayan Premix Tam Yoğuşmalı Yer Tipi Kazanlar, silindirik formda üretilmiş hücreler şeklinde, dekoratif bir kaset ile pazara sunuluyor. 

Dijital LCD ekran kontrol paneli bulunan kazan, sıcaklık sensörleri ile de düşük su seviyesine karşı korumaya sahipler. Hava basınç sensörünün de yer aldığı Premix Tam Yoğuşmalı Yer Tipi Kazan, kapılardan rahatlıkla geçebiliyor ve tekerlekleri sayesinde kolayca taşınabiliyor. Zemin sabitleme ayakları da bulunan kazanlar sessiz çalışma (65 dBA) ve düşük NOx (35 mg / kWh) özelliklerine de sahipler. Kazanın 250 KW -350KW – 400KW ve 525KW çeşitleri bulunuyor. 

MULTİ YAKITLI KATI YAKIT KAZANI SATIŞA HAZIR

MİMSAN Ar-Ge ekibi tarafından yaklaşık iki yıl süren çalışmaların sonucunda geliştirilen  Multi Yakıt serisi katı yakıtlı kazanlar da satışa hazır. Talebe göre hem manuel hem de  otomatik  yüklemeli olarak satılması mümkün olan kat  kaloriferi, dört geçişli ve bafıllı olarak şimdilik 3 ayrı kapasite de pazara sunuluyor:

30.000 Kcal/h (35 Kw) 

45.000 Kcal/h, (52 Kw)

65.000 Kcal/h (75 Kw) 

VERİMLİLİK VE ÇEVRECİLİKTE DE ÇOK KATI

Multi Yakıt  serisi kazanlarda, an kontrollü yanma sistemi ve özel hava kutusu tasarımı ile yakıtın tamamı hava ile temas sağlıyor. Bu sayede, katı yakıtta yüzde 85’e varan yanma verimi sağlanıyor. Bu özellik karbon emisyonunu da aşağı çekiyor. 

2 YILLIK AR-GE ÇALIŞMASININ ESERİ

MİMSAN olarak 36 yıldır % 100 yerli sermaye ile dünya standartlarında geliştirdikleri inovatif ısı teknolojileriyle sektörün öncü markası konumuna geldiklerini belirten MİMSAN Grup’un CEO’su H. Ahmet İlhan şunları söyledi: “55’i mühendis olmak üzere 400 kişilik takımımızla,  sektörümüze liderlik yaparak ülkemize hizmet ediyoruz. Enerji sektöründeki çalışmalarımız ile atıkların ekonomiye kazandırılması için yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Geliştirdiğimiz yenilikçi teknolojiler ile sektördeki tüm paydaşlarımız için değer yaratmayı görevimiz olarak gördük. Daima müşterilerimizin beklentilerinin de ötesinde ürünler ve mühendislik hizmetleri sunmayı hedefledik. Ar-Ge ekibimiz tarafından yaklaşık 2 yıl süren çalışmaların sonucunda geliştirilen inovatif kazanlar ile dijital dönüşümü (nesnelerin interneti/IoT) üretimden, müşteriye erişime kadar tüm süreçlerimize entegre edecek çalışmaların startını verdik.”

ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZDE ÇEVRECİ BİR YAKLAŞIM BENİMSİYORUZ

Yapılarda ısınma amaçlı kullanılan enerjinin önemine de dikkat çeken İlhan, “Binalarda kullanılan enerjinin büyük kısmı ısınma amaçlı olarak tüketiliyor. Bu nedenle Mimsan olarak geliştirdiğimiz teknolojiler ile konforun yanı sıra enerjiyi verimli kullanarak yüksek tasarruf sağlayacak çözümler sunmayı hedefledik. Ar-Ge çalışmaları 2019 yılında tamamlanan ve ilk kez ISK Sodex Fuarı’nda tanıtacağımız Multi Yakıt serisi katı yakıtlı kazan ve  MİMstar serisi Premix brülörlü yoğuşmalı yer tipi gaz yakıtlı kazanlarla da uzun ömürlü kullanım ve yüksek tasarruf sunuyoruz. Öte yandan AB’nin 23 Ekim 2014 tarihinde yayınladığı yönetmeliğe katkı sağlamak ve hedeflere ulaşmak adına da yüksek enerji verimli ürünlerimiz ile karbon emisyon değerlerini düşürerek, ürün ve hizmetlerimizde çevreci bir yaklaşım benimsiyoruz” dedi.

YENİ ÜRÜNLERDE KONFOR, UZUN ÖMÜRLÜ KULLANIM VE YÜKSEK TASARRUF VAR

MİMSAN Grup’un CEO’su H. Ahmet İlhan, yeni ürünlerinin konforun yanı sıra uzun ömürlü kullanım ve yüksek tasarruf sağlayacağını, pelet, kömür, odun ve talaş gibi yakıt alternatiflerinin de verimli olarak yakılacak şekilde tasarlandığını belirterek, “İşletme giderlerini düşürerek, kısa sürede kendini amorti edecek olan bu kazanlar, ilk kez 2-5 Ekim tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek fuarda sergilenecek. Fuar süresince MİMSAN olarak yenilikçi ürünlerimiz ve deneyimli mühendislerimizle, 6. Salon / B02 numaralı standda sektörün profesyonellerini ağırlıyor olmaktan onur duyacağız” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler