1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Mısır Doğu Akdeniz`deki tüm gaz aramalarına katılacak

Mısır Doğu Akdeniz`deki tüm gaz aramalarına katılacak

Enerji Günlüğü - Mısır,Doğu Akdeniz'de Güney Kıbrıs ve Yunanistan ile ortak hareket ederek direkt aramalara katılacak.Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah...

Mısır Doğu Akdeniz`deki tüm gaz aramalarına katılacak

Enerji Günlüğü - Mısır,Doğu Akdeniz'de Güney Kıbrıs ve Yunanistan ile ortak hareket ederek direkt aramalara katılacak.

Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah es-Sisi ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis'in bir araya geldiği üçlü zirveden doğalgaz anlaşması çıktı.

Anlaşmaya göre, 12 Aralık 2013'te, ortak bölgede hidrokarbon kaynaklarının güçlendirilmesi ile ilgili yapılan anlaşma gereği Mısır'ın Akdeniz'de iki ülkeyle ortak hareket ederek direkt aramalara katılacak.

Kahire yönetiminin Akdeniz'de yapılacak çalışmaların tamamına katılacağının netleştiği anlaşmaya göre ayrıca, Kıbrıs'taki doğalgazın Mısır'ın kuzeyindeki Dimyat bölgesindeki rafinerilerde sıvılaştırılması işleminin yapılacağına dair alınan ortak karar da yürürlüğe konulacak.

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır arasında anlaşması sonucu yapılacak doğalgaz arama ittifakına önümüzdeki günlerde İsrail'in de dahil olacağı belirtiliyor.

Geçtiğimiz hafta Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Palopoulas, Mısır'ı ziyaret etmiş ve Kıbrıs adası açıklarında ortak doğalgaz arama çalışmalarını karara bağlamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler