1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Mısır ile Güney Kıbrıs gaz anlaşması imzaladı

Mısır ile Güney Kıbrıs gaz anlaşması imzaladı

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs karasularından Mısır’a doğalgaz gönderilmesi için iki ülke arasında anlaşma imzalandı. Mısır ile Güney Kıbrıs...

Mısır ile Güney Kıbrıs gaz anlaşması imzaladı

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs karasularından Mısır’a doğalgaz gönderilmesi için iki ülke arasında anlaşma imzalandı. 

Mısır ile Güney Kıbrıs arasında enerji konularında imzalanması planlanan üç anlaşmadan biri olan ve Güney Kıbrıs’ın “Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB)”inden Mısır’a doğalgaz aktarımına yönelik anlaşma bu sabah imzalandı. 

Anlaşma, gelecekte Afrodit yatağından muhtemelen Mısır sahillerine taşınacak doğalgazın kullanımını düzenlemeyi ve iki ülke arasındaki enerji alanındaki işbirliğini geliştirmeyi hedefliyor. Anlaşmayla iki devlet, Mısır sahillerine gidecek olan gazın, alım-satımlarda uygulanacak ticari anlaşmalarda öngörüldüğü gibi kullanılması taahhüdünde bulundu.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Enerji Bakanı George Lakkotrypis yaptığı açıklamada, bugün iki ülkenin, önümüzdeki süre içerisinde yapılacak herhangi bir ticari anlaşmanın maddelerine saygı duyacağını öngören anlaşmayı imzaladıklarını söyledi.

İki ülke arasında imzalanacak olan diğer iki anlaşmanın Mısır’a doğalgaz nakli için boru ya da boruların döşenmesi ve gazın alıcıların altyapılarına dağıtılmasıyla ilgili olduğu ifade ediliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler