1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Mısır ve Norveç’ten Avrupa için yenilenebilir işbirliği

Mısır ve Norveç’ten Avrupa için yenilenebilir işbirliği

Mısır'ın elektrik şebekesinin denizde 3 bin MW kapasiteli iletim hattı ile İtalya’ya bağlanarak Avrupa’ya yenilenebilir enerji gönderilmesi planlanıyor.

Mısır ve Norveç’ten Avrupa için yenilenebilir işbirliği

Enerji Günlüğü - Mısır ve Norveç, İtalya üzerinden Mısır’dan Avrupa'ya yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektriğin ihracatı için işbirliği yapacak. 

Doğal gaz, elektrik ve yenilenebilir enerjiden üretilen elektrik dahil olmak üzere enerjiyi ithal ederek ve ardından yeniden ihraç ederek kendisini bölgesel bir enerji merkezi olarak konumlandırmaya çalışan Mısır, yeni bir adım attı. Mısır ve Norveç, İtalya üzerinden Avrupa'ya yenilenebilir enerji ihracatını araştırmak için bir mutabakat zaptı imzaladı. Mısır Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, anlaşmanın Mısır Elektrik İletim Şirketi (EETC) ile Norveç yenilenebilir enerji şirketi Scatec arasında imzalandığı belirtildi.

Anlaşma, Mısır'ın elektrik şebekesini kapasitesi en az 3 bin MW olan bir deniz enterkonneksiyon hattı kullanarak İtalya’ya bağlama ve İtalya üzerinden Avrupa'ya yenilenebilir enerji ihraç etme projesinin uygulanmasına yönelik çalışmaların başlatılması için işbirliğini içeriyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler