1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Afrodit sahasından Mısır’a gaz gönderilecek

Afrodit sahasından Mısır’a gaz gönderilecek

Güney Kıbrıs sularındaki Afrodit gaz sahası ortakları sahadan çıkaracakları gazı bir denizaltı boru hattı ile Mısır’a göndermeyi planlıyor.

Afrodit sahasından Mısır’a gaz gönderilecek

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs sularındaki Afrodit gaz sahasının Mısır’daki gaz işleme ve üretim tesisine bağlanması için bir denizaltı boru hattı kurulması planlanıyor.

İsrailli enerji şirketi NewMed Energy tarafından yapılan açıklamaya göre, Güney Kıbrıs kıyılarındaki geliştirilen Afrodit gaz rezervi deniz altından bir boru hattı ile Mısır'daki LNG tesisine bağlanacak. Mısır'daki tesiste işlenerek sıvılaştırılan doğal gaz, LNG formatında farklı pazarlara satılacak. 

Sahanın ortaklarından olan NewMed, Afrodit sahasının geliştirilmesi için planı ortakları Chevron ve Shell ile birlikte Güney Kıbrıs hükümetinin onayına sunduklarını da belirtti.  

Açıklamada, güncellenen planın sahanın geliştirilmesini hızlandırmasının ve maliyetleri azaltmasının beklendiği de vurgulandı. 

2011 yılında keşfedilen Afrodit doğal gaz sahası tahmini 124 milyar metreküp gaz rezervine sahip. Kıbrıs'ta Limasol'un yaklaşık 170 kilometre güneyinde ve İsrail'in Leviathan gaz rezervuarının 30 kilometre kuzeybatısında yer alan sahanın toplam geliştirme maliyetinin 3,6 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler