1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Moody’s Akfen'i sürdürülebilirlikte ilk 30'a koydu

Moody’s Akfen'i sürdürülebilirlikte ilk 30'a koydu

Akfen Yenilenebilir Enerji, çevresel ve sosyal yönetişim ile sürdürülebilirlik alanında dünyanın ilk 30 şirketi arasına girdiğini duyurdu.

Moody’s Akfen'i sürdürülebilirlikte ilk 30'a koydu

Enerji Günlüğü - Akfen, Moody’s’in hazırladığı sürdürülebilirlik raporunda, dünyada ilk 30 şirket arasında yer aldı.

Akfen Holding, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Uluslararası Finans Kuruluşu’nun (IFC) ortak olduğu Akfen Yenilenebilir Enerji, uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s’in kendisinden talepte bulunan şirketler içerisinden hazırladığı çevresel ve sosyal yönetişim ile sürdürülebilirlik raporunda tüm sektörler bazında dünyada ilk 30 şirket arasında yer aldı.

Moody’s raporunda 70 genel skor elde eden şirket, elektrik sektöründe dünyada birinci, tüm sektörlerde Avrupa-Asya pazarında birinci, yine tüm sektörlerde dünya pazarında ilk 30 şirket arasında yer aldı.

Moody’s, hazırladığı raporla, her yıl kendisinden inceleme talep eden farklı sektörlerdeki şirketlerin çevre, insan kaynakları, insan hakları, toplum katılımı, iş davranışı, kurumsal yönetim gibi kriterlerini masaya yatırıyor.

AKFEN YÜZDE 100 YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİMİYLE MOODY’S’TEN PUAN ALDI

Akfen Yenilenebilir'in 235,7 MW’lık su, 121,4 MW’lık güneş ve 348,8 MW’lık rüzgar enerjisi kurulu gücü ile dengeli üretim portföyüne dikkat çekilen Moody’s’ raporunda, Akfen Yenilenebilir Enerji hakkında, “Şirket, sürdürmeyi taahhüt ettiği yüzde 100 yenilenebilir enerji üretimi sayesinde 'Yenilenebilir enerjinin geliştirilmesi' alanında ve özellikle ISO 14001 sertifikası sayesinde 'Çevre Stratejisi' alanında üstün puanlar alıyor” yorumlarına yer verildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler