1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Akfen, Denizli RES ve Sarıtepe RES’i güneşle hibrit santrale dönüştürecek

Akfen, Denizli RES ve Sarıtepe RES’i güneşle hibrit santrale dönüştürecek

Akfen, Denizli ve Aydın illerinde işlettiği Denizli RES ile Osmaniye’de işlettiği Sarıtepe RES’e yardımcı kaynak olarak güneş enerjisi santralleri kuracak.

Akfen, Denizli RES ve Sarıtepe RES’i güneşle hibrit santrale dönüştürecek

Enerji Günlüğü - Akfen, Denizli ve Aydın illerinde işlettiği Denizli RES ile Osmaniye’de işlettiği Sarıtepe RES’e yardımcı kaynak olarak güneş enerjisi santralleri kuracak.

Akfen Holding AŞ iştiraklerinden Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ’nin bağlı ortaklığı olan Korda Enerji Üretim Paz. İth. Ve İhr. A.Ş. tarafından Denizli’nin Babadağ ilçesi ile Aydın’ın Karacasu ilçesi sınırları içinde işletilmekte olan 91 MW kapasiteli Denizli Rüzgar Enerji Santrali’ne yardımcı kaynak olarak 6,3666 MW kurulu gücünde güneş enerjisi santrali (GES) kurulacak. 32,3 milyon lira değerindeki proje kapsamında kurulacak santralde yılda 20 milyon kWh elektrik üretilmesi planlanıyor. 

Akfen Yenilenebilir Enerji'nin bağlı ortaklığı İmbat Enerji, Osmaniye ili Bahçe ilçesinde işlettiği 57,8 MW’lık Sarıtepe Rüzgar Enerjisi Santali’nin (RES) yardımcı kaynak olarak 12,9762 MW kurulu gücünde güneş enerjisi santrali (GES) kurmayı planlıyor. Yaklaşık 66 milyon lira değerindeki proje kapsamında kurulacak santralde yılda 30 milyon kWh elektrik üretilmesi planlanıyor. 

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler