1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Akfen Denizli RES’in kapasitesini arttıracak

Akfen Denizli RES’in kapasitesini arttıracak

Akfen, Denizli ve Aydın illerinde bulunan Denizli RES’in kapasitesini 25 MW arttırarak 91 MW’a çıkaracak.

Akfen Denizli RES’in kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Akfen, Denizli ve Aydın illerinde bulunan Denizli RES’in kapasitesini 25 MW arttırarak 91 MW’a çıkaracak.

Denizli ili, Babadağ ilçesi ve Aydın ili, Karacasu ilçesi sınırları içerisinde Babadağ mevkiinde bulunan ve Akfen Holding AŞ iştiraklerinden Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ’nin bağlı ortaklığı olan Korda Enerji Üretim Paz. İth. Ve İhr. A.Ş. tarafından işletilmekte olan 66 MW kapasiteli Denizli Rüzgar Enerji Santrali’nde kapasite arttırılacak. 150 milyon lira değerindeki proje kapsamında santralin kapasitesi 25 MW arttırılarak 91 MW’a çıkarılacak.

Daha önce 22 türbin ile toplamda 66 MWe kurulu güce sahip Denizli RES’in türbin sayısı 27’ye çıkarılacak. Santrale 5 adet 5 MW’lık türbin eklenerek kapasite 91 MW’a çıkarılacak. Kapasite artışıyla birlikte santralin 184.472.600 kWh olan yıllık elektrik enerjisi üretim miktarı 245.472.600kWh’e çıkacak.

PROJE İÇİN HALKIN GÖRÜŞÜ ALINACAK

Denizli RES’in kapasite artışının çevresel etkileri ile ilgili 19 Şubat 2020 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. Çevresel Etki Değerlendirme Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

Enerji Günlüğü

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler