1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Mopet/motosiklet segmenti elektrikli araç sektörünün öncü kuvveti

Mopet/motosiklet segmenti elektrikli araç sektörünün öncü kuvveti

İki veya üç tekerlekli elektrikli araçlar, hem şarj altyapısı, hem pazar projeksiyonları he de trafik uyumlaşması süreçlerinde sektörün öncülüğünü yapıyor. 

Mopet/motosiklet segmenti elektrikli araç sektörünün öncü kuvveti

Enerji günlüğü - İki veya üç tekerlekli elektrikli araçlar, hem şarj altyapısı, hem pazar projeksiyonları hem de trafik uyumlaşması süreçlerinde sektörün öncülüğünü yapıyor. 

BloombergNEF tarafından hazırlanan Elektrikli Araç 2020 Görünümü Raporu’na göre 2 veya 3 tekerlekli elektrikli mopetler, elektrikli araç sektörünün sürükleyicisi konumunda. 

Dünyada 500.000 elektrikli otobüs; 400.000 adet elektrikli kamyon ve 184 milyon adet elektrikli motosiklet olduğunu kaydeden rapor, yakın gelecekte 900 milyon 2 ve 3 tekerlekli aracın trafiğe çıkacağını; elektrikli sektörünün öncülüğünü bu araçların yaptığını bildiriyor. 

Covid-19 salgınının genel olarak otomobil sektörünü, özelde de elektrikli araç segmentini olumsuz etkilediğini anlatan raporda, bir belirsizlik ortamına girildiği vurgulanıyor. Bu nedenle kaç araç satılacağı, elektrikli araçların toplamda kaç km yol kat edeceği veya elektrikli araç filolarının ne kadar yük taşıyacağı gibi öngörüleri yapmak zorlaştı. 

Covid-19 salgını küresel ölçekte elektrikli araç satışlarını aniden ve önemli ölçüde yavaşlattı. Üretici şirketler yavaşlamanın etkisinin 3 yıl boyunca hissedileceğini öngörüyor. Bu arada elektrikli araç teknolojisine uyumlaşma sürecinin finansmanı da sektörün önemli meselelerinden biri olarak duruyor.

Ancak iki ve üç tekerlekli elektrikli araçların satış rakamları toplam satış rakamlarının %30’una ulaşmış durumda. Bugün 900 milyon adet 2 veya 3 tekerlekli araç satışı öngörülüyor ve 2-3 tekerlekli araçların elektrifikasyonu; hem hız hem sayı olarak, tüm segmentin çok önünde seyrediyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler