1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Morgan Stanley, petrol fiyat beklentisini arttırdı

Morgan Stanley, petrol fiyat beklentisini arttırdı

ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, bu yıl petrol fiyat tahminini arttırdı. En fazla 3. çeyrekte fiyat artışı bekleyen banka, bu çeyrekte Brent petrolü fiyat tahminini 10 dolar arttırdı. 

Morgan Stanley, petrol fiyat beklentisini arttırdı

Enerji Günlüğü - Morgan Stanley, 2024 yılında petrol fiyatlarında artış bekliyor. Banka ilk çeyrek Brent petrolü fiyat görünümünü 85 dolara yükseltirken, fiyat tahminini ikinci çeyrek için 87,5 dolar, üçüncü çeyrek için 90 dolar ve dördüncü çeyrek için 85 dolar olarak yukarı yönlü revize etti.

Amerikalı yatırım bankası Morgan Stanley, OPEC+'ın üretim kısıntısı taahhüdü ve Rusya'nın rafinerilerine yönelik son drone saldırılarının ardından petrol üretimini kısması nedeniyle daha sıkı arz ve talep dengelerini gerekçe göstererek 2024'ün üçüncü çeyreği için Brent petrol fiyatı tahminlerini varil başına 10 dolar artırarak 90 dolara yükseltti. 

Banka ayrıca ilk çeyrek Brent fiyat görünümünü 82,5 dolardan 85 dolara, ikinci çeyrek tahminini 82,5 dolardan 87,5 dolara yükseltti ve dördüncü çeyrek için daha önce 80 dolar olan beklentisini 85 dolar olarak revize etti. 

OPEC VE RUSYA'NIN ARZINDA DÜŞÜŞ ÖNGÖRÜLÜYOR

Morgan Stanley, OPEC ve Rusya için arz tahminini ikinci ve üçüncü çeyrek için günlük 0,2-0,3 milyon varil düşürdü, çünkü ikinci çeyrekte mütevazı bir açık öngördü ve üçüncü çeyrekte daha büyük bir açık olacağını tahmin etti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler